Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.GasconhaVal d'Aran

Aran TV a cancelat al darrièr moment lo debat sul referendum

Es fòrça probable que l’anullacion seguisca l’enebicion adreiçada a la justícia als mèdias publics de raportar qué que siá sul referendum d’independéncia previst pel 1r d’octòbre que ven

| Aran TV
Aran  TV cancelèt al darrièr moment lo debat televisat previst per dimècres de ser. Dins aquela emission se deviá parlar del referendum d’independéncia de Catalonha e Aran previst pel 1r d’octòbre que ven, e i devián participar d’elegits de diferents partits que defendon lo drech de decidir.
 
De responsables de la cadena avertiguèron al darrièr moment los elegits qu’èran cridats a participar, en los informant que l’emission èra estada anullada.
 
La Cort Superiora de Justícia de Catalonha a mandat una letra als directors dels mèdias publics de Catalonha per lor demandar que s’abstengan de raportar qué que siá sul referendum, en los menaçant de percaces penals. Es fòrça probable que la cancellacion d’Aran TV seguisca aquela menaça, coma ben o denóncia un comunicat de la CUP que planh l’anullacion del debat  e defend lo drech dels araneses “de recebre d’informacions objectivas e veraias”.
 
Aran TV emet cada jorn un programa informatiu de mai de sièis minutas en occitan e un debat mesadièr d’aperaquí mièja ora sus de tèmas d’actualitat. En mai d’aquò s’emet un còp per an un concors lingüistic amb la participacion dels liceans del país.
Aquelas emissions se difusan per Internet e per la Television Numerica Terrèstra en desconnexion per Aran de Lleida TV.
 
La còla d’Aran TV a mes tanplan en marcha Aué TV, un portal informatiu multimèdia sus Internet e una aplicacion per telefòn mobil, que rapòrta sul moment d’informacions, siá a l’escrich siá en vidèo.

 


abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
13.

Lo qu' ha fait lo PP, Rajoi, Santamaria, e del Toro, de raubar 72.000 milions d'euros als contribuents per regalar-los als bancs privats, es un enorme e grandissim delicte !
Far un referendum ho es pas.

  • 2
  • 0
Ilergeta Lhèida
12.

Occitans... no passa res ., estem amb vosalteres, heu tornat patir la censura Espanyola com ja fa molts anys lapatim nosaltres,,.. només us demano que ens doneu el màxim suport i que feu extensiva aquesta lluita legítima al vostre entorn, i si es possible a l´estat Francés.


Nosaltres també lluitem per vosaltres!!!



Grácies !!!

  • 8
  • 0
"Tàrrega" Igualada (PP.CC.)
11.

Vist el que s'ha vist, i sabent com son, només queda desobeir, anar a la nostre i ni cas.
Bó seria independitzar Catalunya i la Val d'Aran, sense esperar el referèndum, i donar-los pel sac.
I si il·legalitzen, desobeir.
Vaja, això es cridar a la revolta, però han entès mai res? Canviaran?
Crec que la resposta es sempre NO, per tant...
Visca la Terra...Lliure!
A totes.
L'Ernest, "El Tàrrega".

  • 8
  • 0
francesc palma
10.

Dels 76.000 milions d'euros, que el PP donet als bancs privats. Nomai se n'han tornat 4.000 milions. Així que 72.000 milions s'els han quedat los amigots banquers del PP. Açò es un govern de corruptes: Rajoi, Santamaria e del Toro, que digueren qu' aquests diners només eren per salvar la banca privada, però que no representarien pas pels contribuients cap sacrifici. Al cap d'un an los bancs privats aneron a las Bermudas a celebrar qu' havian sortit de la crisi, a fer un sopar e divertir-se amb jovenetes, amb los diners que foteren al poble espanhol. Colha de fachistas !

  • 6
  • 0
artur quintana i font speyer/espira
9.

Aquò que es pas una vergonha: Aquò es Espanha, que és piéger.

  • 18
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article