Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Lo Bèl Polet emplega la lenga

En mai d’emplegar dobèrtament e condrecha la lenga nòstra, la direccion del restaurant trabalha amb de productors locals

A dobèrt fa un parelh de meses un nòu restaurant a Rius de Menerbés, qu’a decidit de trencar l’uòu en emplegant la lenga del país; li dison: Lo Bèl Polet. Coma o indica lo nom, se tracta d’un establiment de restauracion rapida que prepausa mai que mai un menut a basa de polalha, mas pas sonque, car los vegetarians son pas estats doblidats: se i prepausa tanben de burgers faches amb d’steaks vegetals, d’ensaladas, e mai tota una carta directament inspirada per la gastronomia iberica (tapas, fideuà, paella). 
 
De notar qu’en mai d’emplegar dobèrtament e condrecha la lenga nòstra, la direccion del restaurant trabalha amb de productors locals: lor pan es lo d’un artisan fornièr del país, los legums son del mercat, la carn es d’origina francesa e, entre las bevendas prepausadas, se trapa de vins de Menerbés o encara de bièrras Dòna Carcàs, que son produchas a Peiriac de Menerbés, un vilatge vesin ont se tròba -per còp d’azard?- la calandreta Los Cascamèls. 
 
Per aver tastat de lor cosina, la còla de Jornalet nos jonhèm a las recomandacions del sit Trip advisor que lo qualifica, aquel establiment, d’excellent.
 
E lor desiram bon astre!
 
 
 
 


abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pirolet
6.

#3 Nos faràs manjar pas que de pèIras...

De tot biais, ne sèm pas luènh. La maire, d'ennaut de Neulós e agachant la plana de Rosselhon, diguèt :
Se contunhan de bastir aital, demorarà pas pus de camp e nos caldrà manjar de pèiras !

  • 1
  • 0
Donacian
4.

As rason lo Pirolet ! Lo problèma ei pas gis de minjar de charn, mas de zo faire d'un biais rasonat... tant per las bèstias e la natura coma per nosautes.

  • 4
  • 0
Pirolet
3.

#2 Francesc, finiràs que os faràs manjar pas que de pèras adobadas amb un pauc de sabla, que las plantas tanben patisson! As pas jamai vist un pòrre trist, una pastenaga pimparèla o una patana enfuscada?

  • 2
  • 2
francesc palma
2.

Daissats que los animals poscan viure. La defensa de la lenga es tamben la defensa de la vida de la lenga. Visca la vida pas la mort !

  • 1
  • 4

Escriu un comentari sus aqueste article