Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Biafra: d’afrontaments entre l’IPOB e l’armada nigeriana

Lo conflicte es tornat cinquanta ans après la guèrra de Biafra, que se concluguèt amb la desbranda dels independentistas

| Prime Gist
Lo conflicte en Biafra entre l’armada nigeriana e los independentistas a tornat començar, just cinquanta ans après la guèrra de 1967 que se concluguèt dos ans pus tard amb la desbranda dels independentistas. Ara los afrontaments entre lo Pòble Indigèna de Biafra (IPOB) e l’armada nigeriana son tornats amb un bilanç oficial de tres mòrts e d’una trentena de nafrats, e mai d’autres mèdias coma The Guardian parlen de mai de 15 mòrts.
 
Una tièra de vidèos publicats per d’activistas igbos mòstran de soldats nigerians a infligir de torturas e de vexacions a de membres de l’IPOB. E mai Jornalet refuse de los publicar, per respècte de la dignitat de las personas torturadas e umiliadas, ne podètz veire sul Daily Post.
 
Tanben podètz seguir la situacion sus Twitter amb l’etiqueta #Biafra

 

 
 


abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article