Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Alemanha: demission de la cap mai moderada dels ultradrechistas malgrat lo bon resultat

Frauke Petry a quitat lo partit en causa de discordàncias intèrnas e mai son partit siá intrat al parlament alemand coma tresena fòrça

Malgrat los bons resultats electorals, la cap mai moderada de l’ultradrecha alemanda a demissionat. Frauke Petry a quitat lo partit en causa de desacòrdis intèrnes e mai son partit siá intrat al parlament alemand pel primièr còp, e coma tresena fòrça.
 
Perty a anonciat que quita son sèti de deputada de l’estat de Saxònia, que l’aviá obtengut a l’eleccion de dimenge passat. E o a anonciat sens o comunicar als autres dirigents del partit. Solament a dich qu’aviá decidit de partir en causa de las discordàncias entre los desparièrs sectors de la fòrça politica. Òr, sa demission daissa lo partit ultradrechista a las mans del sector mai radical. Un dels dirigents mai importants es Alexander Gauland, un èx-militant del partit de Merkel.
 
Mentretant, Merkel es a cercar d’alianças per governar, e lo Partit Socialdemocrata (SPD) renovelarà pas la granda coalicion amb la CDU de Merkel.




abonar los amics de Jornalet
 
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article