Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

La polícia d’Espanha partís empachar lo referendum de Catalonha entre l’aclamacion populara

I aurà almens 12 000 agents de la dicha Polícia Nacionala espanhòla e de la Gàrdia Civila amb la tòca d’empedir lo vòte

Dimenge que ven, lo jorn del referendum d’independéncia de Catalonha e Aran, i aurà almens 12 000 agents de la dicha Polícia Nacionala espanhòla e de la Gàrdia Civila. Semblariá que los 16 783 agents dels Mòssos d’Esquadra foguèsson pas gaire fisables. Las chifras normalas èran de 2800 agents de la polícia dicha nacionala e 3500 de la Gàrdia Civila en tota Catalonha. Los novèls venon per empedir lo referendum.
 
La polícia arriba en Catalonha discretament, mas totun sa partença es estada abans un espectacle. Las sortidas del còrses de polícia e polícia militara dempuèi divèrsas vilas coma Còrdoa, Sevilha, Huelva, Cadis... an vist d’importantas concentracions de sosten. De recampaments improvisats e organizats per mejan de WhatsApp e Facebook. Demest las folas, las proclamacions mai ausidas son estadas: “Sètz pas solets”, “Catalonha es Espanha”, “Visca Espanha”, “Puigdemont en preson”, “Ieu soi espanhòl, espanhòl, espanhòl”, “Sus eles, oè” (A por ellos, d’inspiracion fotbolaira).
 
Tanben en Aran s'es refortida la preséncia de la polícia espanhòla. Ièr arribèron al país occitan uèch jeeps de la Gàrdia Civila. 
 
De legir l'article d'opinion de Manèl Zabala: Un hooligan, un vòte
 
 
 
 
 


abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pirolet
16.

#14 Pujol es lo passat mentre que lo PP es lo present. Quant a la corrupcion, se qualques catalans jògan en division regionala, version club de fotbòl de Vilafant, lo PP es dins la Liga dels campions. An mai de titols que lo Real Madrid. Es çò que disi al franceses que se lanhan de la corrupcion: lo Fillon e los autres son d'amators a costat de Raxoi e de sa banda.

  • 7
  • 0
francesc palma
15.

Los franquistas, lo PP, los ciudadanos, falangistas, no volen reconeisser de cap manera una evidència la magnífica Nacion Catalana, e que poguès conviure ben amb la castellana. Açò foguet la causa del cop militar de Franco, Hitler e Mussolini contra la República. Aprés sos successor lo PP han brandat totas sas malas arts per impedir lo reconeissament de la nostra Nacion. Per la democràcia es imprescindible qu'es reconega la Nacion Catalana coma primera oferta.

  • 5
  • 0
Alisa Paris
14.

#10 Cap de corrupció en Catalunya? ehem…Pujol, aquò te sòna?

  • 1
  • 3
Alisa Paris
13.

La reaccion del govèrn espanhòl me fa pensar a la frasa del professor Cassanha:

'le coup est vache mais régulier'.

  • 0
  • 1
Emmanuèl Isopet
12.

#10 Atencion, es pas segur que lo referendum tròbe una majoritat per l'independéncia. A mon vejaire, çò brave es lo jòc democratic que vòlon jogar los catalans. Lo problèma es que lo resultat risca d'èsser contestat per tot plen de monde (Madrid se i a la victòria del SI, d'unes independentistas se i a la victòria del NO). Mas serà un pas per tornar pausar la question.

  • 1
  • 2

Escriu un comentari sus aqueste article