Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.ProvençaProvençaPaís Marselhés

Marselha: doas femnas escoteladas e un terrorista abatut

Un òme tuèt amb un cotèl doas personas a la gara de Sant Carles, a Marselha, dimenge passat. Puèi foguèt abatut pels militars del dispositiu Sentinelle

Un òme tuèt amb un cotèl doas personas a la gara de Sant Carles, a Marselha, dimenge passat. Puèi l'abatèron de militars del servici antiterrorista Sentinelle. Lo ministre de l’Interior francés, Gérard Collomb, anèt sus plaça.
 
Segon de testimònis que mençona France Bleu Provence, l’agressor auriá cridat en arabi “Dieu es grand” al moment d’escotelar las femnas. En seguida, divèrses veïculs de socors se desplacèron al centre de la Ciutat Focèa.
 
Segon lo canal de television BFM TV, las victimas son doas femnas, una foguèt sagatada e l’autra escotelada de pertot. L’assassin èra un jove d’entre 25 e 30 ans d’origina maugrabina.
 
L’estat francés es encara en estat d’emergéncia après los divèrses assauts grèus jihadistas que patís aquestas darrièras annadas.




 
 


abonar los amics de Jornalet

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Macronàs
3.

Mas ont èra Super-Pessamesse ?

  • 6
  • 1
Leoun
2.

Uno minuto de silènci es estado ouservado vuèi dins l'ensèm di site de l'universita de z-Ais-Marsiho qu'uno di 2 vitimo èro estudianto en medecino à Marsiho.

  • 8
  • 0
Jabir Ibn \'Hayyam
1.

Dieu es grand ? Cossí s'i es pres, per mesurar Lo qu'es sense fin ni començament ? E s'imaginava qu'en mostrant la petitesa e l'estreitesa del sieu entendement subre un punt atal, aquel amòri anava demostrar la grandor de Dieu ?

  • 10
  • 8

Escriu un comentari sus aqueste article