Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

An arrestat un activista cameronés que luchava pacificament per salvar la forèst

Dempuèi lo 25 de setembre passat es desaparegut. Una campanha en linha exigís sa liberacion

Lo 25 de setembre passat arrestèron l’activista ecologista cameronés Nasako Besingi. Un grop de policièrs, de gendarmas e de soldats faguèt irrupcion dins lo burèu de l’organizacion ecologista SEFE (Struggle to Economize the Future Environment) en requisicionant de documents, d’ordenadors, de telefòns e la carta d’identitat e lo passapòrt de l’activista detengut. Se sap pas brica ont es e sa desaparicion a provocat l’alèrta de l’organizacion pels dreches umans Front Line Defenders. Una campanha es lançada sus Internet per n’exigir la liberacion.
 
Nasako Besingi mena dempuèi longtemps una lucha pacifica per la proteccion dels bòsques tropicals e la defensa dels dreches de las comunautats localas en Cameron. Es estat mai d’un còp atacat e condemnat per la justícia per son accion contra la deforestacion e l’acaparament de las tèrras per las plantacions industrialas d’òli de palma.
 
A l’ora d’ara, las plantacions per far d’òli de palma a escala industriala son una de las causas pus grandas de deforestacion sus tota la planeta.
 
Delà la campanha per exigir la libertat de Nasako Besingi, se pòt tanben signar aquesta autra peticion contra las culturas industrialas d’òli de palma dins la selva cameronesa.
 
 


abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

"Tàrrega" Igualada (PP.CC.)
1.

Sempre igual, no escolten, hi quan ho han de fer, la foten mes grossa, com si el que es diu, i passa, no fos prou greu per tenir-ho en conte i escoltar-ho, i el mes increïble actualment actuar en conseqüència. No fotem brot, ens ho hem carregat tot, i encara mes! Ningú pensa parar de destruir-ho tot.
Em de recapacitar, encara que ja es tard, però ho hauriem d'intentar.
Quan falta pel cataclisme? Només ho sabem nosaltres.
Visca la Terra...Lliure! Encara que no se si tenim legitimitat per dir-ho.
L'Ernest, "El Tàrrega".

  • 0
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article