Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Peró: comença de se retransmetre lo fotbòl en quíchoa

Gràcias a l’esfòrç de doas estacions de ràdio que difusan lors emissions sus YouTube

Los suportaires de las esquipas estatalas de Peró e d’Eqüator poguèron seguir en quíchoa la partida ont s’afrontavan las doas esquipas lo 5 de setembre passat, gràcias a l’esfòrç de doas estacions de ràdio que difusavan lors emissions sus YouTube. S’agís de l’Associacion de l’Audiovisual Indigèna Inkari e d’ Interactiva Medios. Ara los fans pòdon tornar viure los gòls de la jornada en quíchoa per mejan d’un vidèo resumit sus YouTube que publicam a la fin d’aqueste article.
 
L’esquipa peroviana venquèt l’eqüatoriana per 2-1, çò que l’apròcha de poder participar a la Copa del Mond de fotbòl 2018 en Russia.
 
En mai d’aquò, Radio Peruana Unión emetèt la partida en doas lengas, quíchoa e espanhòl, sus sas ondas e en linha. I tanben un vidèo qu’anóncia en quíchoa un rescontre anterior entre Peró e Bolívia.
 
Lo quíchoa es una lenga parlada per aperaquí dètz milions de personas dins los estats d’Argentina, Chile, Bolívia, Peró e Eqüator.

 

 

 
 


abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

"Tàrrega" Igualada (PP.CC.)
3.

Que bo, ara tota la premsa, televisió i ràdio de la zona en Quetxua i fora l'hispà, i a recuperar les arrels!
Que maco, es un principi, i ara mes!
Visca la Terra...Lliure!
L'Ernest, "El Tàrrega".

  • 0
  • 0
Emmanuel Macron Lo Palais
2.

#1 vai t'en a Decathlon, t'explicaràn!

  • 3
  • 1
Pèterrós
1.

Dempuèi aqueste matin ensagi de prononciar "quíchoa"... I a de monde tròp sabents dins aquel jornal, sèm pas totes pro desgordits per vos legir.

  • 1
  • 1

Escriu un comentari sus aqueste article