Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Corsega: unitat de totas las fòrças corsistas

La coalicion autonomista Femu a Corsica ven un sol partit, e se tornarà presentar a las eleccions còrsas amb Corsica Libera, amb la tòca d’obténer abans tres ans un estatut per l’illa e la cooficialitat del còrs

| Femu a Corsica
Femu a Corsica (Fagam Corsega) es ara venguda un sol partit politic. L’anciana coalicion formada pel Partit de la Nacion Còrsa (PNC), Inseme (Ensems) e Chjama Naziunale (Crida Nacionala) ven de téner son primièr congrès constitutiu amb la tòca de ganhar las eleccions còrsas de decembre que ven, en coalicion amb los independentistas de Corsica Libera (Corsega Liura), qu’amassa fan la coalicion Pè a Corsica (Per Corsega), que govèrna l’illa dempuèi 2015.
 
L’union de las fòrças corsistas  vòl obténer abans tres ans un estatut que done a Corsega la capacitat legislativa e fiscala e que permeta la cooficialitat de las lengas còrsa e francesa.
 
Per i poder plan capitar, après lo succès istoric de la coalicion a las legislativas de junh passat, Femu a Corsica (autonomistas) e Corsica Libera (independentistas) son convenguts de se tornar presentar en coalicion tre lo primièr torn a las eleccions a l’assemblada territoriala de l’illa en decembre venent. Ara amb la fòrça que Femu a Corsica es pas pus una coalicion mas un sol partit.




abonar los amics de Jornalet

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Lo raiòu Cevenas
4.

Òsca Corsega ! Tabò !

  • 2
  • 0
Joan Marc
3.

#1 Compeni pas. Per tot e son contrari ?

  • 0
  • 0
Pirolet
2.

Òsca per aquela iniciativa! E totes mos vòts de capitada!

  • 4
  • 0
Manel Puig
1.

Per Catalonha, per Espanha, per França, per Corsega e per Euròpa; per lo respècte de la constitucion e lo dialòg. Respècte per totes, eleccions en Catalonh, en Corsega e Unitat en Espanha de lenga castelhana, en Païses de lenga catalana e en Corsega de lenga còrsa. Per Euròpa tota (e contra la finança internacionala esclavagista), que cada pòble definit per sa lenga s'ocupa d'el-meteis e fica la patz als autres. Enfin…

  • 10
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article