Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Rugbi de XIII: encara mancat!

Tròp fòrts, los libaneses!
Tròp fòrts, los libaneses!
Aquesta dimenjada aviá luòc lo primièr torn de la Copa del Mond del XIII dins la calor de fin de prima d’Austràlia, Nòva Zelanda e Papoa.
 
 
Los australians marcan lor territòri
 
Aprèp un aire de didjeridó, la partida de dobertura se teniá divendres a Melbourne, amb l’oposicion entre los campions actuals, los australians e los angleses. Los angleses empachèron los australians de desvolopar lor jòc, marquèron los primièrs (tre la quatrena minuta), prenguèron dos ensages abans la pausa (10-4), resistiguèron mas pleguèron dins las darrièras cinc minutas sus una penalitat e un ensag sus intercepcion aprèp una corsa de 80 mètres del centre Josh Dugan: 18-4 al final. De mai, Sam Burges es nafrat al ginolh e indisponible per 3 o 4 setmanas. Cossí arrrestar los cangorós?
 
 
Los Pols plan valents, mas…
 
Dimenge, los Blaus dintravan dins la competicion a Canberra fàcia a Liban qu’ensagèt d’impausar l’espròva de fòrça. Los òmes del Cèdre marquèron pro lèu, mas los Blaus repliquèron per un ensag del centre Ader al tèrme d’una ataca amb 9 passas; Barthau ensacava la penalitat de l’egalitat, mas los libaneses marcavan entre los pals just sus la còrna.
 
Los Blaus tornavan a egalitat sus una passa al pè que vesiá Bergal desvirar la pauma per Ader. Los libaneses metián a profièit una candela per tornar prene 6 punts d’avança. Lo centre de Lesinhan Cardace marcava un ensag mercé a una passa sautada de Julian Bosquet, e Barthau transformava. Tot èra possible! Mas lo dobertura d’NRL Moses ensacava un tombat abans de marcar un ensag aprèp un pichon còp de pè a seguir per el meteis. La messa èra dita e los libaneses clavavan sus un darrièr ensag anecdotic: 29-18.
 
Los Blaus se son mostrats solidaris, inventius, collectius mas aquò a pas sufit. La còla aviá 23 ans de mejana d’edat. De qué bastir se la Federacion capita de montar un calendièr e un projècte coërents. Per la Copa del Mond, es ja adieu als quarts que caldriá un MMMMMiracle per véser los Pols batre Cangorós o angleses. Rescontre venent: Austràlia-França, aqueste divendres 3 sul meteis estadi de Canberra.
 
 
La Fòrça del Sud
 
Dissabte, èra fèsta a Pòrt Moresby, la capitala de Papoa-Nòva Guinèa que recebiá una partida de la Copa del Mond. Pas pus de plaça en venda! L’esquipa locala festegèt l’eveniment en daissent pas alenar los galeses: 50-6. A Auckland, los neozelandeses dominèron Samoa: 38- 8, Fidji foguèt sens pietat pels Estats Units: 58-12.
 
Dimenge, a Cairns, Irlanda dominèt Itàlia 36-12, puèi Tònga se joguèt aisidament dels escoceses amb lors braietas que ramentan los tartans tradicionals: 50-4.
 
 
Plaça al segond torn
 
Lo segond torn de las partidas de pola veirà se debanar:
 
— divendres 3: Austràlia-França, coma o avèm ja dit
 
— dissabte 4: Nòva Zelanda-Escòcia (Christchurch), Anglatèrra-Liban (Sydney), Samoa-Tònga (Hamilton)
 
— dimenge 5: Papoa-Irlanda (Pòrt Moresby) e doas partidas a Townsville: Itàlia-Estats Units e Fidji-Galas.
 
Vos recordam que totas las partidas de la Copa del Mond se pòdon seguir en dirècte sus BeInSport.
 
 
 
 
Alan Roch
 
 
 


abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article