Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Los foncionaris de la Generalitat se rebèllan contra l’usurpacion de Madrid

Demest los projèctes afectats i a la retirada d’argent destinat a la promocion del catalan e de l’occitan

Los foncionaris de la Generalitat de Catalonha se rebèllan contra lo contraròtle que lor somet lo govèrn espanhòl. An agut luòc qualques protèstas, coma una cadena umana que faguèron los salariats del Departament de Cultura ièr a la Rambla de Barcelona. Segon los foncionaris que manifestavan, i a mai d’un projècte del departament afectat, coma las exposicions itinerantas d’arts visualas, lo ret de bibliotècas, la consolidacion dels sits arqueologics e l’argent destinat a la promocion del catalan e de l’occitan.
 
En mai de protestar contra l’usurpacion de l’administracion espanhòla, los foncionaris catalans revendiquèron la liberacion dels presonièrs politics e la fin de la persecucion judiciària dels elegits.
 
 

 
 


abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

"Tàrrega" Igualada (PP.CC.)
2.

Clar que es revelen, es com si un porc et manés la granja, en aquest cas es tracta d'una gent que t'ha apallissat, que t'ha isultat (fiaixstes, nazis, coses que ens han dit que son ells en realitat), que a mes et tanca gent innocent a la Presó, sene motiu, a si ésser separaitstes, com a l'época d'el "Paquito",, que t'insulta el profesor d'escola, que et menysprea el President, que ha de marxar, així com mitg govern, que a mes ens volien matar, almenys uns quants.
En fi que ells corruptes i ens diuen que faltem la llei, que se'n vaguina la m...
Visca la Terra...Lliure! i Fora el mal Govern!
L'Ernest, "El Tàrrega".

  • 1
  • 0
Atis Olimpe
1.

Urosament qu'avèm Jornalet per apréner tot aquò, e nos indignar amb los nòstres conciutadans del Sud de las montanhas !

  • 19
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article