Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.GasconhaVal d'Aran

Eleccions al Parlament de Catalonha: los candidats araneses

Lo vòte, que se tendrà pel primièr còp amb lo govèrn en preson o en exili, i participan quatre candidats araneses amb fòrça possibilitats de venir deputats

La jornalista  Anna Geli es lo numèro 6 de la lista d’elegeires que sosten lo president Carles Puigdemont
La jornalista Anna Geli es lo numèro 6 de la lista d’elegeires que sosten lo president Carles Puigdemont | Anna Geli
Lo 21 de decembre que ven auràn luòc d’eleccions al Parlament de Catalonha amb lo govèrn de la Generalitat destituit per l’estat espanhòl e amb sos membres en preson o en exili. De soslinhar qu’en aquesta escasença i a totplen de candidats araneses amb fòrça possibilitats de venir deputats.
 
Javier Rivas, numèro 2 de la lista de Ciutadans de la circonscripcion de Lhèida, e Maria Vergés, numèro 6 de la lista pel Partit Socialista, son los canditats unionistas del país occitan, del temps que la Republica es representada per Mireia Boya, numèro 1 de la lista per la CUP, e per Anna Geli, numèro 6 de la lista a l’entorn del president Carles Puigdemont. Quant a Esquèrra Republicana presenta Hug de la Rosa dins la lista de suplents.
 
Geli es pas afiliada a nat partit politic mas a acceptat d’èsser presenta dins aquel candidatura “tà restituir aquerò que mos an panat as catalans e as aranesi”. De son costat, Boya saludèt la candidatura de Geli amb un messatge de simpatia sus Twitter: “Sò molt contenta qu’Anna Geli pògue entrar en Parlament de Catalonha. Se i èm es dues, era votz republicana d’Aran e d’Occitània serà mès nauta encara”.
 
 
Aquelas eleccions arriban après la presa de contraròtle del govèrn de la Generalitat de part de l’estat espanhòl al moment de la proclamacion de l'independéncia de Catalonha e Aran, amb la mitat del govèrn legitim en preson o en exili. De Brussèlas estant, lo president Puigdemont acceptèt de i participar per se’n servir coma esplech d’expression democratica.
 



abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
1.

Volien far una entrevista a Maduro, per enfoter-se'n. Enviaren a son home un comic amb mala bava. Comencet a insultar a Maduro disent perquè s'havia fotografiat amb una bandera estelada, Maduro s'enreia, e lo comic castelhan li agradet pas que Maduro estiguet content ,e cada vegada mai enfadat li diset que Catalunya era coma se una region de Veneçuela volgués la independència. Alors Maduro li haguet d'explicar qu' era Catalunha, Euskadi e Galicia, e que tenian una gran identitat, e que lo bufon fes pas de ciència ficcion parlant d'extraterrestres, comparrant una cosa amb l'altra. Lo comic amb sa votz petera portava los cabelhs per davant los oelhs coma l'home de las neus enrabiat. Hi ha personas que per guanhar-se la vida han de far de tot ! Quina miseria !

  • 3
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article