Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.GasconhaBearnPalés

Pau: apèl a manifestar per Catalonha e Aran

Lo Comitat de Solidaritat dab la Republica Catalana crida a manifestar dissabte venent per tal de condemnar la repression que ne son victimas los ciutadans e los elegits catalans e d’exigir la liberacion dels presonièrs politics

Acamp de sosten al referendum de Catalonha e Aran en fin a Pau
Acamp de sosten al referendum de Catalonha e Aran en fin a Pau | La Tor deu Borrèu - Libertat
Dissabte que ven, 25 de novembre, se tendrà a Pau una manifestacion en favor de la libertat de Catalonha e Aran. La crida la fa lo Comitat de Solidaritat dab la Republica Catalana amb la tòca d’“exprimir la [lor] solidaritat cap au pòble catalan que luta tà la libertat e la republica. Tanben cau respectar la decision populara e alertar los poders publics e politics per interviéner en aqueth «ahar intèrne»”. Dins aquel sens apèlan a manifestar car “Catalonha qu'a besonh mei que jamei de marcas de simpatia e sostien”.
 
La manifestacion se tendrà a partir de 15h davant la prefectura de Pau amb la tòca de defendre lo drech de decidir del pòble catalan, condemnar la brutala repression que ne son victimas los ciutadans e los elegits catalans, e exigir la liberacion incondicionala  sens cargas dels presonièrs politics catalans.
 
 
Sosten dels joves bearneses e bigordans
 
Dins aquel sens lo Med’Òc (Movement dels Estudiants d’Occitània de Pau e dels païses d’Ador), e mai largament la joventut bearnesa e bigordana, an publicat un comunicat de sosten de la volontat dels catalans devèrs l’autodeterminacion, e critica la repression espanhòla e la posicion europèa:
 
“Que sostienem lo president Puigdemont tà aver un retorn a la democracia en Catalonha e que sostienem tanben lo president Talamoni qui demanda ua unitat de tots los democratas europèus tà ahortir la demanda catalana”, çò ditz lo comunicat en conclusion.
 


abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Lo curd de servici
10.

#7 Sembla qu'avèm pas la meteissa idèa dels insults. Ieu fau d'umor mentre que vos quitatz pas de nos tractar de bauges quand es pas piéger.
Respècti las idèas, pas las messorgas.
Quand nos parlaretz de la "mani" de Valéncia en luòc de dire d'inocentadas sus los que pensam pas coma vos?
Quant a Borrell, los causissètz los Pseudo Socialistas sembla-Obrièrs Esanhòls. Aquel d'aquí voiliá venir president del govèrnament espanhòl. Es tan piòt que compren pas que jamai un catalán aurà una majoritat en Espanha a mens d'èsser un vendut coma lo Rivera.
E que nos disètz de Rafael Ribó, de Raimon Obiòls, de Joaquim Nadal, d'Ernèst Maragall? Aqueles òc son socialistas e catalans. E d'una autra dimension umana e intellectuala que los autres dos.*

*Vesètz que ne citi que son pas precisament independentistas, mas al mens an pas de clucas desformantas per veire las causas.

  • 3
  • 3
Frede-Luc Pissafèl-Amar Pimpas
9.

#8
Aquò sembla surrealista, tanplan irreal coma se foguès una farsejada (de maissant gost, al segur). Anar revirar lo mot catalan "garrotxa" pel mot espanhòl "breña" o "noguera" per "nogal" mentre que se tracha del nom de comarcas. I a quicòm que truca. Lèu, se dirà pas mai "Catalunya" e caldrà dire "España" o quitament "Castilla"? Espèri que son pas los meteisses que vos parlan de colonizacion catalana dins los Païses Catalans! Ni los que parlan d'adoctrinament! Ja que sabon, eles, de qué parlan.
http://www.ccma.cat/catradio/alacarta/estat-de-gracia/paisos-catalans-un-sociolinguista-desmenteix-les-acusacions-dalbert-rivera-al-congres/audio/982820/

  • 4
  • 0
Joaquim Aragon Porreres
8.

#7 Supausi doncas que trobaràs normala la castelhanizacion de la Generalitat de Catalonha, consequéncia de la suspension de l'autonomia que deves aprovar per catalanofobia:

https://www.vilaweb.cat/noticies/el-155-sinventa-tres-comarques-catalanes-al-boe-brena-marisma-i-nogal-homes-de-negre-castella-politica-linguistica-toponims/

  • 5
  • 3
carles pais valencià
7.

#6

noi, cal dialogarsobre les nostres idees, cal raonar, cal posar en comú el que pensem i vivim amb gran respecte pels altres, cal canviar de discurs, jo no t'he insultat ni faltat el respecte ... de totes maneres lluitem per la nostra llengua, pels nostres valors, per la convivència pacìfica, peñs valors que ens fan estar drets ...
ciao germà!
quan vullgues dialogar sobre idees, sobre projectes, sobre humanisme i drets dels pobles i persones, em trobaràs, si vols insultar, descalificar i burlar-te adèuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu,la raò per a tu

  • 4
  • 4
Pirolet
6.

#3 Te fatigues pas: es un que se fa passar los nèrvis en tustant sus las majusculas; un qu'es de drecha extrèma sens o saupre. Deuriá pas tant quichar sus "el agua de Valencia".
Al barri del Carme, a Valéncia, i aviá fa temps una pintrada sus lo mur d'una roïna que reclamava:
"Volem el barri net de porrats i de putots!" Damatge qu'ajan pas ajustat " i de fascistas".
Que los valencians nos parlen puslèu de la manifestacion capitada de dissabte per reclamar la fin del raubatòri de las finanças valencianas pels arlèris del PP!

  • 3
  • 5

Escriu un comentari sus aqueste article