Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Madrid: los ultradrechistas qu’ataquèron la delegacion de la Generalitat aniràn pas en preson

Lo Tribunal Constitucional espanhòl empacha l’encarceracion dels militants d’ultradrecha qu’ataquèron la delegacion de la Generalitat de Catalonha a Madrid

Lo Tribunal Constitucional espanhòl a suspendut l'empresonament d’un grop de militants d’ultradrecha, condemnats a 4 ans de preson per la Cort Suprèma, per aver assautada la delegacion de la Generalitat de Catalonha a Madrid.
 
Los faches se passèron l’11 de setembre de 2013. Los atacants intrèron dins lo sit en brandissent de drapèls espanhòls e en cridant que “Catalonha es Espanha”, lancèron de gas lacrimogèn, agarriguèron qualques  personas presentas e provoquèron qualques damatges materials. Demest los ferits i aviá una drolleta de 4 ans e un representant de l’ambaissada dels Estats Units.
 
Los assalhidors foguèron condemnats per la Cort Suprèma, mas atendèron que lor empresonament foguèsse ajornat. Ara, lo Tribunal Constitucional paralisa lor encarceracion e establís que se deu estudiar totes los recorses que la defensa dels ultradrechistas a presentats.
 
Aquela decision judiciària es considerada escandalosa en Catalonha, ont òm a lo sentiment que i a doas mesuras dins la justícia espanhòla, mai que mai quand los presidents de las doas associacions independentistas e la mitat del govèrn de la Generalitat son en preson per de rasons politicas.

 
 
 


abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
9.

Cal portar lo dossier dels faits a Bruxel·las, a veire s' aquò es democràcia?

  • 1
  • 0
Lo raiòu Cevenas
8.

Chau dire als provocators professionaus que, sols de cara a la dalhaira lo jorn que vendrà los quèrre (e l'i passarem totes !), faràn mens los fins... E se creson entelligents quand son pas fotuts de veire que desparlan ? Save d'ecellents sicològas que sonhan la frustracion e las plagas de l'enfança... Pensèsson de se faire ofrir per Calendas una annada complèta de terapia !
Emb d'aquò, la melhor respònsa en d'aquela pudecina es d'aquí enlai "Silenci e mespretz". Quò's un conselh per arrestar de s'embestiar emb d'aqueles conarasses desobrats.

  • 3
  • 0
Madama Lo Jutge Pels Enfants
7.

#2 Ont ne'n vòls venir amb tas provocacions de pichòt colhon que compren quita pas de que charra ? Sias content de cagar atal dins totis los recantons que trapas per nos provar qu'existisses ?

  • 11
  • 0
Pirolet
6.

#4
Disètz: "cerca de causas positivas en Jornalet: ne'n trobaràs pas". Aquesta quita frasa es una messorga! Arlèri, vai! Te val mai legir El Pais e sas "rumors" sus la trama russa.

  • 4
  • 0
Frede-Luc Pishahèu-Amar Pimpas
5.

#4
Alavetz perqué le legetz se non i trobatz cap arren de positiu? Per consciéncia professionala? Pr'amor qu'avetz eth espèr de trobar-i ua bona suspresa?

  • 3
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article