Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

L'Union Europèa registra 215 000 crimes sexuals per an

Lo 90% de las victimas son de femnas, lo 99% dels agressors son d'òmes

L'Union Europèa registrèt 215 000 crimes sexuals en 2015, dont 80 000 son de viòls, segon çò que ven de publicar Eurostat. Las victimas son de femnas dins lo 90% dels cases, los assalhidors encarcerats son al 99% d’òmes.
 
Totun, lo burèu de l'estatistica de l'UE especifica que sas donadas rebaton sonque las agressions denonciadas a la polícia: "Aquò pòt èsser a causa de l'influéncia sus la consciéncia generala de las actituds envèrs los otratges sexuals", çò precisa Eurostat. Es benlèu per aquela rason que lo país que declara mai d'agressions sexualas es Suècia, seguida del Reialme Unit e de Belgica; per contra, los qu'an taus mai bas de crimes sexualas registrats son Romania, Bulgaria e Ongria.
 


abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
1.

Realament cresi que la luita contra los crims sexuals, s'haurien d'explicar mai per quinas causas son: pensi que la primiera causa es que las femnas assassinadas depeden economicament de los homes e tenen paur de denunciar a sos marits e parelhas,per non perdre sa situacion de que son mantinguda,e que poden viure encara qu' amb los mal tractaments, que poden arribar fins la mort. Per luitar contra atal cal procurar que las condicions laboralas de las femnas sia coma minim coma la dels homes e mai comprensibles e humanas en quant al temps d'embaraç e la natalitat amb sas vacancas.

  • 0
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article