Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Marichuy: "Pas pus de Mexic sens los indigènas"

La candidata indigenista e anticapitalista amassa las primièras signaturas per concórrer a las eleccions de 2018

Lo 28 de novembre passat, l'Universitat Nacionala Autonòma de Mexic (UNAM) aculhiguèt un eveniment politic interessant. La candidata indigenista e anticapitalista María de Jesús Patricio Martínez, dicha Marichuy, i amassava de signaturas per poder concórrer a las eleccions federalas de Mexic previstas lo 1r de julh de 2018.
 
Marichuy, que demest d'autras causas afirma que "Mexic es una nacion pluriculturala, e es doncas pas possible de bastir un país sens los pòbles d’origina", encoratgèt dins son discors lors estudiants de "luchar per una educacion gratuita e de qualitat".
 
Marichuy foguèt elegida lo mes de mai passat pel Congrès Nacional Indigèna de Mexic e assegurèt que sa campanha la sostendriá lo pòble car recebriá pas d'argent de l'Institut Nacional Electoral.
 
En genièr passat, lo Congrès Indigèna, compausat de 66 pòbles d’origina, anoncièt que presentariá una femna coma candidata a l’eleccion presidenciala de Mexic en 2018. La candidata benefícia del sosten de l’Armada Zapatista de Liberacion Nacionala (EZLN, segon sa sigla en espanhòl).
 
La campanha se centrarà sus la lucha contra lo trafec de dròga e per la defensa de las tèrras. “Volèm que l’indignacion, la resisténcia e la rebellion sián suls bulletins de vòte en 2018”, çò ditz lo Congrès Indigèna, qu’amassa las 66 nacions que luchan ensems per poder viure en acòrdi amb lors culturas.

 
 

 
 
 




abonar los amics de Jornalet
 
 

Etiquetas

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article