Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.LengadòcLengadòc NautLauragués

Santa Gabèla farà dimenge que ven son Mercat de Nadal

Es la seisena edicion de l'eveniment, qu'ongan ten una superfícia d'exposicion e d'expausants pus estenduda

Dimenge que ven, 17 de decembre, de 10h a 18h, se tendrà a Santa Gabèla lo Mercat de Nadal per la seisena annada consecutiva. Ongan lo mercat a una superfícia d'exposicion e d'expausants pus estenduda amb de doçors, d'artisanat, de passejadas a cavalòt, una tombòla, un obrador de maquilhatge e lo Paire Nadal acompanhat de son fotograf oficial. Sus plaça i aurà de restauracion e de pastissièrs artisanals.
 
Lo Mercat de Nadal de Santa Gabèla es organizat per divèrsas associacions dont Caminòc, que se bat per promòure la lenga e la cultura occitanas al país. L'eveniment tanben lo sostenon las administracions localas e la Calandreta del País Sud-Tolosan.
 
Per mai d'informacions podètz contactar lo +33(0)6 10 82 86 95 o caminoc(a)gmx.fr.
 
 


abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
2.

Vos conti lo que farem lo dia de Nadal. Farem lo dinar familiar tradicional de Mallorca e de totas las Balears e Catalunya, lo País Valencian e tamben a Englaterra e Grècia. Se pas com es fa a Occitània ? Començam fent un bon vermut blanc, aprés un pauc d'amanida per desembafar, segueis lo brou de galets farcits de Nadal amb un bon vin blanc, puis jo que som vegetarian menge frit de verduras o canelons amb un bon vin negre, e aprés una salsa de fruites e los torrons. Cafè pers ajudar a pair lo gran dinar. Som a vegades mai de dets de familia e aprofitam per parlar perquè nos vesem pauc . Ho passam molt ben e lo recordi com un dels moments feliços.

  • 1
  • 0
Pirolet
1.

I tornarà lo Jospin per faire lo Papà Noël?

  • 5
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article