Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

La companhiá Walt Disney crompa una granda partida de la 21st Century Fox

Aquela operacion de 52,4 miliards de dolars provocarà un grand cambiament dins l’indústria de la television

En 1998, la sèria de dessenhs animats <em>The Simpsons</em> aviá previst que Disney comprariá la Century Fox
En 1998, la sèria de dessenhs animats The Simpsons aviá previst que Disney comprariá la Century Fox
L’indústria de la television es a mand de viure un grand cambiament après l’anóncia que l’a facha la companhiá Walt Disney de crompar una granda partida de la 21st Century Fox per 52,4 miliards de dolars. E mai qualques partidas de Fox sián pas inclusas dins l’aqueriment, coma Fox Sports o Fox News, la majoritat dels canals de la societat de produccion e de sos estúdios seràn ara de Disney, un gigant qu’aviá ja aquerit Pixar, Lucasfilm, Marvel, ESPN e Miramax, entre d’autres.
 
L’operacion menaça la subrevivença d’Hulu, lo sit estatsunidenc de vidèo a la demanda per abonament que prepausa de filmes, sèrias televisivas e clips musicals. En aquerissent Fox, qu’aviá un 30% de las accions d’Hulu, ara Disney es l’accionari majoritari d’aquela plataforma que la poirà far desaparéisser quand aviarà sa pròpria plafataforma d’streaming anonciada per 2018 o 2019. Aquò es tanplan una marrida nòva per las plataformas Netflix, Amazon, Sky e HBO, amb las qualas concorrerà dirèctament.
 
Dins aqueste servici los usatgièrs beneficiaràn de contenguts exclusius de Disney o Pixar que seràn pas disponibles coma fins ara sus Netflix, e mai s’aquel servici si que contunharà de poder distribuir de contenguts de Marvel e Lucasfilm, gràcias a un acòrdi precedent entre las doas societats.
 
 
The Simpsons o avián previst fa 20 ans
 
En 1998, la sèria de dessenhs animats The Simpsons aviá previst que Disney comprariá la Century Fox dins un episòdi entitolat “When you dish upon a star, passat dins l’estat francés coma “Homer fait son cinéma“ e dins l’estat espanhòl amb lo títol “Cuando criticas a una estrella“. Dins aquel episòdi Homer ven l’assistent personal dels actors Alec Baldwin e Kim Basinger, que se refúgian a Springfield per aver una vida pus tranquilla.
 
Dins lo meteis episòdi se pòt veire tanben una aficha que mòstra que la 20th Century Fox es proprietat de la companhiá Walt Disney.
 
The Simpsons an causat un grand impacte amb lors prediccions, qu’una de las darrièras foguèt l’eleccion de l’actual president d’Estats Units, Donald Trump. D’autres episòdis an previst tanben l’escàndol de la Federacion Internacionala de Fotbòl (FIFA) e la crisi economica de Grècia.
 
 


abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article