Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Puigdemont prepausa a Rajoy una amassada a quin luòc que siá de l’UE defòra de l’estat espanhòl

Li demanda que repàtrie los policièrs mandats a Catalonha e que retire los “òmes de negre” coma “gèst de bona volontat”

Lo president de la Generalitat de Catalonha en exili, Carles Puigdemont, a prepausat a Mariano Rajoy de s’amassar a Brussèlas, o endacòm mai dins l’Union Europèa que siá pas dins l’estat espanhòl, per parlar de “solucions politicas”. Dins una compareissença dins la capitala bèlga l’endeman de las eleccions, Puigdemont diguèt que fasiá aquela proposicion coma un gèst de bona volontat sens condicions, mas en metent en evidéncia que lo president espanhòl deuriá far una rectificacion urgenta.
 
Segon Puigdemont, “coma gèst de bona volontat Rajoy deuriá repatriar totes los policièrs que de biais extraordinari envièt a Catalonha. Que retire los òmes de negre que prenon de decisions de manièra illegitima en nom d’un govèrn ocupat. E que demande moderacion als sectors pus exaltats. E deuriá prene pas pus de decisions en nom de la Generalitat ocupada”.
 
Puigdemont metèt tanben en evidéncia que s’es investit tornarmai president de la Generalitat, deu poder prene possession de la carga, e o deu poder far al Palais de la Generalitat.
 
 
Rajoy refusa e menaça
 
Pasmens, Rajoy refusa de rescontrar Puigdemont, en disent nieus als mèdias que dobta que pòsca exercir la presidéncia de la Generalitat a causa de sa situacion judiciària.
 
Rajoy a fach pas cap d'autocritica e a pas reconegut la majoritat independentista. Per el, la candidata de Ciutadans es la sola amb la quala el parlariá. Ça que la, reconeguèt sos resultats marrits: "Podèm pas èsser contents d’aqueles resultats".
 
En mai d'aquò, Rajoy menacèt los partits independentistas en avertissent que tornariá seguir la formula de la repression se declaran l'independéncia.
 
 
Merkel crida Espanha a dialogar amb Catalonha e a daissar governar los independentistas
 
Totun, la cancelièra alemanda Angela Merkel a reconegut la victòria del camp republican, en apelant Espanha a dialogar amb Catalonha "dins lo quadre legal e constitucional". Lo cap del govèrn alemand demanda tanben implicitament la fin de las enseguidas judiciàrias contra los dos caps de lista independentistas exiliat e emprisonat, Carles Puigdemont e Oriol Junqueras: "Ara los representants elegits devon formar govèrn", çò assegurèt.

 
 

 
 


abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

"Tàrrega" Igualada (PP.CC.)
16.

Àngela Maria, quina alegria, per fi algú pensa una mica, la cosa no pot durar gaire, els ispans no tenen arguments, per això van retirar l'ordre de detenció del President, tot el que han fet i dit els últims mesos contra Cat. es una aberració sense sentit, crec que tard i d'hora hauran de fer marxa enrere.
Fins aquell moment, "esmolem be les eines".
Molta, ,molta sort a tothom.
Visca la Terra...Lliure!
L'Ernest, "El Tàrrega".

  • 1
  • 0
carles xàtiva
15.

xé recollons pareix que açò de Tabarna estàcuallant massa en les rets socials, al ramet anirà de debó Nosotros los tabarnienses Los impulsores de Tabarnia están superados por el éxito de su propuesta, comentada hasta por el «New York Times». Quieren que sirva de reflejo a los separatistas pero avisan: «si no retroceden habrá que hacer este proyecto viable» Leer más: Nosotros los tabarnienses http://www.larazon.es/espana/nosotros-los-tabarnienses-

  • 0
  • 25
carles paisos valencians
14.

urgent, urgent!!!!!!!!!!!!! O Junqueras o elecciones La batalla partidista y la guerra fratricida es lo único que les queda a los independentistas, que han topado con la Ley (aujour'hui, voire en abc)

  • 4
  • 25
Joaquim Aragon Porreres
13.

#12 Aquò es d'umor, non pas una provocacion de l'ultradrecha espanhòla que vòl devesir Catalonha perque supòrta pas d'aver perdudas las eleccions: https://benegre.cat/2017/12/27/ciutadans-proposa-que-tabarnia-no-hi-hagi-escoles-evitar-debats-polemics-sobre-quina-ha-llengua-vehicular/

  • 5
  • 4
carles paisos valencians
12.

fantàstic .... apareix hui al diari levante Tabarnia, els independentistes de l'independentisme català Una iniciativa promou amb humor un territori a Catalunya separat de les zones més secessionistes A.R. 27.12.2017 | 14:19 El terme Tabarnia ha emergit en les últimes hores com un dels més buscats i usats en internet i les xarxes socials, però la idea de la qual va sorgir el nom no és nova. Ha sigut el 21-D el que ha fet multiplicar l'interés per ell. Però, què és Tabarnia? El debat polític a Catalunya i el desafiament independentista ha arribat en els últims mesos a tots els àmbits, especialment en la comunitat autònoma. I en internet s'han vist tot tipus de campanyes d'un o un altre signe. Més enllà de les polítiques dels partits, la plataforma 'Barcelona is not Catalonia' va començar a promoure fa mesos el nom Tabarnia per a referir-se a un espai que abasta comarques de les províncies de Barcelona, Tarragona i fins i tot Girona en les quals l'independentisme és globalment minoritari.

  • 5
  • 19

Escriu un comentari sus aqueste article