Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Lo president de Peró concedís la gràcia a Alberto Fujimori

Fujimori èra condemnat a 25 ans de preson per la mòrt e la sequestracion de desenas de personas quand presidissiá lo país. Ara, a sos 79 ans, patís una malautiá incurabla

Lo president de Peró, Pedro Pablo Kucynsky, a autrejada una gràcia a l’èx-president perovian Alberto Fujimori. Un conselh medical ne recomandèt la liberacion a causa d'una malautiá evolutiva, degenerativa e incurabla. Fujimori, qu'ara a 79 ans, foguèt condemnat en 2007 a una pena de vint e cinc ans de preson per la mòrt e la sequestracion de desenas de personas durant sa presidéncia (1990-2000) dins l'encastre de la lucha victoriosa contra la guerrilha del Partit Comunista Perovian, tanben conegut coma "Caminòla Luminosa".
 
"Lo president de la Republica, en vertut de las atribucions que li conferís la Constitucion politica de Peró, a decidit de concedir la gràcia umanitària a Sénher Alberto Fujimori", çò a raportat lo govèrn perovian dins un comunicat.
 
Fujimori foguèt menat dissabte passat dins un espital perque respondiá pas al tractament per una davalada de tension arteriala. "Un conselh medical oficial a avalorat lo presonièr e a determinat que Sénher Fujimori patís una malautiá evolutiva, degenerativa e incurabla e que las condicions de preson significan per el un grèu risc sus sa vida, sa santat e son integritat", çò apond lo comunicat.

 


abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article