Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.LengadòcLengadòc NautLauragués

XXn Concors de novèlas del Lector de la Val

Los bibliotecaris de l'associacion de bibliotècas de Lauragués e del Sud-èst tolosan organizan lor concors de novèlas dobèrt a totes fins al 16 de febrièr de 2018

“Tot destimborlat, lo gal de la giroleta vira e revira coma un bèl diable dins las ventadas de l’Autan”… Escrivètz la seguida!


Los bibliotecaris del Lector de la Val (associacion de bibliotècas de Lauragués / sud-èst tolosan) organizan lor XXn concors de novèlas, dobèrt a totes e a gratis, fins al 16 de febrièr de 2018.
 
Lo concors compta quatre categorias: primari, segondari, licèus, adultes (los tèxtes collectius son permeses se fan partida de l’ensenhament d’una classa entièra). Lo tèxt deu necessàriament començar amb la frasa çai sus. Lo genre demòra liure: fantastic, policièr, sciéncia-ficcion, istoric, romanesc, aventura, etc… o pas brica de genre que siá. Totas las variantas de la lenga occitana son benvengudas, e per tant lo participant pòt adaptar l’incipit a sa varianta pròpia.
 
Se pòt tanben participar en francés, a partir de la frasa: “Déboussolé, le coq de la girouette s’agite comme un beau diable dans les rafales de l’Autan.”
 
La remesa dels prèmis se debanarà a la debuta del mes de junh de 2018, e la remesa de las rejonchas de novèlas als autors es prevista per octòbre de 2018 al centre de congrèsses Diagora de Labeja. Un CD àudio de tèxtes occitans causits per la jurada serà fargat en mai de l’edicion del libre.
 
Per mai d’entresenhas o per obténer lo reglament: info@lecteurduval.org o al telefòn +33(0)5 61 00 51 16. o sus la pagina: www.lecteurduval.org/310-concours-nouvelles.html
 
 
 
 
 
Annie Proudom 
 


abonar los amics de Jornalet

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article