Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.LengadòcLengadòc BasCabardés

Grand bolegadís en Cabardés

Aqueste primièr trimèstre de 2018 veirà un cèrt nombre de manifestacions occitanas en tèrra de Cabardés

Quesaquò e Mascomprés balhan rendètz-vos al jove public lo divendres 26 de genièr a Puègnautièr
Quesaquò e Mascomprés balhan rendètz-vos al jove public lo divendres 26 de genièr a Puègnautièr | TIO-La Rampa
Las ivernalas de Cabardés
 
L’IEO Aude e la Comuna de Puègnautièr prepausan dos rendètz-vos amb d’artistas occitans per las Ivernalas de Cabardés al teatre Na Loba:
 
— lo divendres 26 de genièr , a 18h30, los comedians de La Rampa jogaràn la pèça pel jove public Quesaquò e Mascomprés
 
— lo dissabte 27 de genièr, a 19h, Florant Mercadièr explicarà L’Occitanie pour les nuls. Seguirà una taulejada conviviala (inscripcions: ieo11@ieo-oc.org)
 
 
Las Ampelofoliás de Cabardés
 
L’associacion de las Ampelofoliás de Cabardés òbra per la promocion de la trufa negra e dels vins del terrador.
 
Aprèp los mercats del 16 de decembre e del 6 de genièr, lo rendètz-vos bèl es per la darrièra dimenjada de genièr amb un rescontre literari a Montoliu (divendres 26), un obrador de cosina de la rabassa animat per Mirèlha Braç a Ventenac de Cabardés (dissabte 27 de matin; entresenhas: ostal.sirventes@wanadoo.fr), puèi la jornada del dimenge 28 a Mossolens amb un grand mercat del terrador e de l’artisanat tota la jornada, lo mercat de las trufas negras en debuta de vèspre, la vesita del Conservatòri Truficòla, de proposicions d’entrepans trufats, un concors de cosina de la rabassa, la preséncia de caps (cosinièrs e pastissièrs), de musica (Toton A Faim, Fanfara dels Golamas, ...).
 
 
Contes, quina e quinzenada amb Fasètz la lenga en Cabardés
 
L’Associacion Fasètz la Lenga en Cabardés perseguís son accion contunha tot en preparant lo temps fòrt de l’an per l’associacion: la quinzenada de març.
 
L’estanquet mesadièr de l’associacion a Argon (Ostal de Cabardés, dissabte 16 de genièr, 18h30) reçauprà Joan Guilaine que parlarà del collectatge de contes en Corbièras.
 
Lo divendres 16 de febrièr, en serada a Puègnautièr, l’associacion organiza una quina en occitan.
 
La quinzenada d’animacions e espectacles se debanarà del 6 al 17 de març, amb una programacion de tria dins los cinc vilatges concernits (Argon, Mossolens, Puègnautièr, Ventenac e Vilagalhenc): Alidé Sans (lo dimars 6), conferéncia sus l’ensenhament de l’occitan per Yan Lespoux (dimècres 7), los Contes de la França d’en bas de Claudi Alranq (dissabte 10), un obrador-cosina e una passejada (dimenge 11), una taulejada animada per Cocanha (dimars 13), una virada dins las escòlas del contaire Joan-Jaume Delpotz, la pèça de la Rampa La vida vidanta (divendres 16) e un grand final dins la sala bèla de Ventenac amb Golamas’K.
 
 
 
 
Alan Roch

 


abonar los amics de Jornalet
 
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article