Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Apèran a ua grana cauma tau personau deus EHPAD

Los sindicats que cranhen supressions d’emplecs mei dab la reforma de la tarificacion de la lei dita “Vieillissement” (envielhiment)

| YouTube
Mantuns sindicats qu’apèran a ua grana cauma estatau lo 30 de genèr tau personau deus EHPAD (los establiments qu’aculhissen las personas vielhas dependentas) e deus servicis a casa. Que demandan mei que mei condicions de tribalh mei bonas.
 
Au bèth miei de la colèra, que i a tanben los perpaus de la ministra de la santat, Agnès Buzyn. En efèit, aquera que declarè l’encausa deu maishant anar financèr deus EHPAD qu’èra “prumèr un ahar de gestion abans d’estar financèr sonque”. Los sindicats qu’acusan la ministra de voler escóner la baisha deus mejans balhats aus EHPAD e la manca d’efectiu qui’us pertòca tots. Sustot, que cranhen supressions d’emplecs mei dab la reforma de la tarificacion de la lei dita “Vieillissement“(envielhiment).
 
De notar tanben qu’au delà deus trebucs financèrs, d’autes ahars que segoteishen lo monde de la santat, com la contencion de las personas atjadas, la durada deus suehns, lo mautractament deus residents, lo mauestar deus salariats, etc.  Aqueths subjèctes que seràn tanben, solide, au còr de las reivindicacions deus sindicats lo 30 de genèr.
 
 
 
Joan-Nadau Commeres

 


abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
2.

La dreta s'enfoti de los vielhs e de la ajudas qu' han costat molts ans d'aconseguir. Primier començan per los vielh e aprés amb los trabalhadors, segren las ordres de la banca privada que los dis la politica que'han de far

  • 0
  • 0
Mèfi ! 31
1.

L'envielhiment social es un pes financièr suportat per les escotissons socials e l'impòst, que s'accepta mai o mens en democracia segond que l'opinion es de dreita o d'esquèrra.
Aquesta situacion es le reflèct de l'opinion actuala. Les beneficiaris de las ajudas socialas al envielhiment, se vòtan a dreita o a esquèrra ? E sas familihas?
Les alleutgaments d'escotissons socials de la politica macronista n'arrengaràn pas la situacion...
E qui vendrà sosténer les caumistas?

  • 1
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article