Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.GasconhaBearnPalés

Los susvelhants de la preson de Pau en cauma

Demandan de solucions per arrestar las agressions que ne son victimas. La polícia deslotgèt diluns los caumaires que blocavan l’ostal d’arrèst

| UNSA 64
La polícia deslotgèt diluns passat los susvelhants de la preson de Pau que blocavan l’establiment dempuèi diluns a 6h30, çò rapòrta La République des Pyrenées. Los caumaires seguissián la crida dels sindicats UFAP, CGT e FO, e venián de refusar l’acòrdi prepausat per la ministra francesa de la justícia Nicole Belloubet. Çò que demandan es simple, vòlon mai de personal per evitar mai d’agressions, mas creson que “1100 embauchas sus quate ans qu’ei insufisent”, çò declara Eric Vigier del sindicat UFAP-UNSA penitenciària. En mai d’aquò, precisa que sap pas cossí l’estat compta de recrutar aquel personal e que çò que vòlon es de “decisions que sian aplicadas d’ara enlà”.
 
La polícia intervenguèt a la demanda del director de l’establiment, que demorèt blocat durant tres oras e mièja.
 
 






abonar los amics de Jornalet
 
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article