Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.LengadòcLengadòc BasCostiera de Nimes

Margarida aculhirà l’8a edicion del festenal Rescontre, de vidèo e cinèma

L’eveniment se passarà los 10 e 11 de febrièr venents. Ongan se presenta 18 filmòts rodats en Occitània tota, dont 14 son en occitan e 4 en francés

L’8a edicion del festenal Rescontre (o Rescòntre, en provençal), de vidèo e cinèma, se tendrà a la Mediatèca de Margarida (Costièra de Nimes) los 10 e 11 de febrièr que venon. Sostengut per la comuna de Margarida amb lo partenariat de la Mediatèca Simone Veil, de las associacions Raions d’Òc (creatritz del festenal) e TV Mistral, lo festenal es ongan organizat per l’associacion Tè Vé Òc.
 
Lo festenal presenta al public dempuèi uèch ans de documentaris, reportatges, diaporamas, animacions, clips musicals, etc. Ongan se presenta 18 filmòts rodats en Occitània tota, dont 14 son en occitan e 4 en francés.
 
L’intrada es gratuita e la comuna ofrirà un aperitiu après las projeccions.
 
 

    
fffff fffff
 Te Ve Òc es una associacion creada a Nimes en 2012. Es productritz d’emissions, reportatges e filmes en occitan. “L’emission de 13 minutas, Lenga d’òc, es difusada sus TV Sud, Médias du sud, cada setmana; e lo sit ne presenta un trentenat en redifusion”. Sul sit i a tota mena d’informacions e entresenhas, çò a explicat Lisa Gròs a Jornalet, que precisa que “lo CIRDÒC presenta tanben sus Occitanica mai d’una emission e met en linha cada setmana aquela que sortís”. Las emissions de Te Ve Òc se presentan dins la seccion de vidèo de Jornalet. 
   

 


abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article