Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.GasconhaBearnPalés

Pau: an barrat la Tor deu Borrèu

Après denonciar de faches fòrça grèus, la còla que se tracha del local a decidit de priorizar la seguretat dels benevòls de la Tor e de sos simpatizants

An barrat la Tor deu Borrèu. L’emblematic sit de Pau, ont de joves e mens joves partejan l’occitan e las luchas socialas e politicas, clava pendent tota la durada del carnaval indefinidament e fins a novèl òrdre. Après denonciar de faches fòrça grèus, dont de devises difamatòris, de violacions de la vida privada, d’agressions verbalas, de menaças psiquicas e de mòrt, la còla que se tracha del local a decidit de priorizar la seguretat dels benevòls de la Tor e de sos simpatizants.
 
Nascuda en 1992, la Tor deu Borrèu se bat per contunhar d’èsser un endrech d’amassada de l’esquèrra revolucionària occitana, ont los joves tròben un luòc de luchas socialas e politicas. Al delà de l’engatjament politic es tanben un estanquet ont se pòt parlar la lenga e ont la cultura del país a una plaça per s’exibir sens cap de complèxe, ont de joves e de vièlhs pòdon trencar amb la solesa de cada jorn per tornar trobar lo gaug de partejar un veire, una musica o una experiéncia. 
 
 

 


abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

David Poulit semiac en Biarn
2.

Un grop de dus personas qu'an decidit e non pas tota l'amassada de la Tor. Guerra de poder en la Tor que ns obligan a quitar poder en aqueras duas personas per la soa manca de transparencia e non voluntat de orizontalitat, com de resoldre conflictes. tornara leu la Tor e lo borrèu en lutar tau paìs e contra deras injusticias.

  • 2
  • 0
Bernatmm Tarba
1.

Plan domatge !
Demòri que lèu era arrason e eth arrespec entàths pensaments e era vita deths autis que guanharan e que tornaran a drauir eth estanquet. Que hè de besonh un lòc entà trobar-se e de poder parlar en Occitan de tot e tamben de politica e societat...
Gojats ! pensatz que totis non auem cap Facebook e qu'ei de mau hèr de saber eths vòstis oraris e programas !!!!

  • 1
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article