Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Galícia: una quarantena de collectius s'amassan per l'autoderminacion

La tòca de la plataforma nomenada "Via Galega" es “d’organizar la societat” a l’entorn del principi del drech d’autodeterminacion amb un accent social marcat

| CIG
Es nascuda una nòva plataforma sobeiranista en Galícia. Se nomena Via Galega e se presentarà en public lo 3 de març que ven, çò rapòrta Nationalia. Via Galega es lo fruch dels acòrdis de divèrses collectius que se son amassats pendent los meses de decembre e genièr passats.
 
Un dels collectius que bandís l’iniciativa es lo sindicat CIG, qu’explica que la tòca es “d’organizar la societat galèga” a l’entorn del principi del drech d’autodeterminacion de la nacion galèga, amb un accent social marcat davant la situacion “d’urgéncia” qu’es a patir lo país a l’ora d’ara a causa del caumatge, de l’emigracion e del desmantelament dels servicis socials.
 
Ongan, Via Galega vòl menar a bon tèrme de presentacions per tot lo territòri galèc e elaborar una “carta de dreches del pòble galèc”, que vòl aver alestida en novembre.

 
 


abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

"T\'arrega" Igualada (PP.CC.)
4.

Vinga, ànims a aquests Gallecs, quan mes serem mes riurem, s'ho mereixen després d'aguantar anys de falangisme del PP, xapapotes i incendis monstruosos.
Que se'n surtin, o que almenys arribin tant lluny com els Catalans, o mes .
A lluitar i a guanyar!
Visca la Terra...Lliure!
L'Ernest, "El Tàrrega".

  • 1
  • 0
Pirolet
3.

Gailza ceibe! Galícia liura!
Sustot sachent que son los mafioses que govèrnan (veire las amistats dangierosas de Feijoo, lo president de la Xunta, amb los capos de la màfia espanhòla.

  • 2
  • 1
francesc palma
2.

Unas paraulas per lo President Puigdemont: Car President volem que siats lo nostre president, mai tamben volem que daissets de somiar truites, o que tengats somnis que per molts son malsons. Es lo temps d'estar ben detxondits e haver lo cap fret, e d'aissar per uns altres temps los somnis falsos e il·lusions barroeras que ara non mos daissan avançar cap a la recuperacion de la Generalitat e de l'abolicions del 155. La pel·licula L' Il·lús, lo enganaire e lo ladre. s'ha estrenat amb molt de clamur mas ja es aiga passada. Ara comença una nova pel·licula. ont tu has de ser lo protagonista que té lo cap clar,las ideas lucidas, los reflexes prontes e rapits per negociar dins la constitucion e vencer lo verin del pp.

  • 2
  • 0
Mèfi ! 31
1.

E òc !
Franco èra galeg, Rajoy ven de Galicia...

  • 0
  • 1

Escriu un comentari sus aqueste article