Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

La justícia espanhòla es a mand de far desaparéisser tota una generacion politica catalana, segon Equinox

E mai, VilaWeb confirma que i a mai de nòu cents independentistas victimas de represalhas

“La justícia espanhòla es a mand de far desaparéisser tota una generacion politica catalana”, ço publica Equinox. Segon lo magazine francés, lo procès gigantesc qu’es a mand de se téner per jutjar la declaracion d’independéncia de Catalonha e Aran “deimarà de desenats d’òmes e de femnas politicas”. Ansin, afirma que “d’unes riscan de passar de decennis en exili, d’autres en preson, un grand nombre recebràn de duras multas e la totalitat seràn probablament inelegibles a vida”.
 
Delà los actuals quatre presonièrs politics —l’èx-vicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras, l’èx-conselhièr de l’Interior, Joaquim Forn e los dos presidents de las associacions independendistas Jordi Sànchez e Jordi Cuixart— Equinox fa una lista dels elegits que son en exili, dels que son en libertat susvelhada e dels que son convocats en justícia, dont l’occitana Mireia Boya que deman se deu presentar davant lo jutge del Tribunal Suprèm de Madrid.
 
De son costat, VilaWeb assegura que los represalhats son mai de nòu cents, dins un article que revisa cronologicament totas las accions de l’estat espanhòl que cèrcan de reprimir l’independentisme dempuèi que se comencèt de preparar lo referendum del 1r d’octòbre passat.


abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Mèfi ! 31
7.

Se la situacion tusta pas grand monde en Espanha, aquò s'explica damb un anticatalanisme espanhòl pregond, que considèran Catalonha tal com una possession.
.

  • 1
  • 0
Enric Mala Tèsta
6.

#5 E sempre lo pòble catalan continuarà de nos desmostrar çò qu'es una republica democratica e un pòble ciutadan !

  • 2
  • 0
obsevánd lo mond pp-cc-
5.

FARAN FER DESSAPEREIXER UNA GENERACIO DE LIDERS, PRO NO PODRAN FER DESSAPEREIXER TOTA LA NACIO CATALANA, SEMPRE SORTIRAN NOUS LIDERS, FA TRESCENTS ANYS DE LA DESTRUCIO DEL ESTAT CATALA, SEMPRE HAN SORTIT NOUS RELLEUS EN LA DEFENSA DE LA NACIO CATALANA.

  • 3
  • 0
Gèli Grande Lairac en Agenés
4.

Equinox es lo medià dels franceses que vivon en Catalonha.
Darrèr lo fach que senhalan que tota una generacion politica catalana serà castigada, amagan mal que se'n regaudisson.
Aquel monde son per Espanha.
Se voletz una informacion SERIOSA legiscatz Vilaweb o Ara.cat

  • 9
  • 0
Franc Bardòu
3.

Ficar al tribunal penal internacional de "La Haye" los govèrnaments espanhòl e francés per non respècte de la diversitat culturala, per segregacion contra de minoritats culturalas, per non-respècte dels resultats electorals, e, per Espanha al mens, non-respècte de la libertat d'opinion, trepejant los dreits de l'òme ?…

  • 6
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article