Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Iran: un accident aerian en Iran causa 66 mòrts

Fa tot just una setmana que s'escrachèt a Moscòu un autre avion de la companhiá Saratov Airlines. En cap dels dos cases i a pas agut de subrevivents

| Naeim Ashjari
Un avion de la companhiá Aseman Airlines s'escrachèt ièr a l'oèst d'Iran, sus la comuna de Semirom. Segon d'informacions de la meteissa companhiá, serián mòrtas 66 personas, es a dire seissanta passatgièrs e sièis membres de l'esquipatge. I pas agut cap de subrevivent.
 
L'avion fasiá la rota de Teheran a Yasuj e desapareguèt del radar vint minutas après despegar de l'aeropòrt de Mehrabad. L'aparelh s'escrachèt a unes 50 km al nòrd  de sa destinacion.
 
Los servicis d'urgéncias, mai que mai los del Creissent Roge, poguèron d'arribar pro lèu sus l'endrech de l'accident malgrat que siá una zòna de montanha d'accès malaisit e que las condicions atmosfericas foguèsson pas favorablas a causa de las densas nèblas.
 
Los vòls de l’avion accidentat èran regionals e aqueste foguèt fabricat per la societat occitanonapolitana ATR. Lo fuselatge foguèt fach a Naples, las alas a Bordèu e lo montatge final a las installacions de Tolosa.
 
Fa tot just una setmana que s'escrachèt a Moscòu un autre avion de la companhiá Saratov Airlines amb seissanta cinc passatgièrs e sièis membres de l’esquipatge, en ocasionant la mòrt de totes los ocupants. En cap dels dos cases i a pas agut de subrevivents.




abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
1.

Auei dia non semblan los melhors avions per volar en zones perilhosas de tempestas, amb mal temps, etc.

  • 0
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article