Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Lo personal de las autoestradas es en cauma

Revendican d'aumentacions salarialas a causa de la fòrça bona santat financièra de la societat. Es possible que los peatges sián gratuits aquesta dimenjada a l'oèst del país

| Alno
Lo personal de Vinci Autoroutes es en cauma. Revendican una aumentacion generala de 50 èuros bruts per mes e una aumentacion generala de l'1,2% del salari brut mesadièr, çò rapòrta La Dépêche.
 
Aquela revendicacion seguís una proposicion de l'intersindicala de la societat car es "largament realista e justificada al regard de la fòrça bona santat financièra de las ASF [Autoestradas del Sud de França], de l'aument de las tarifas de peatge, l'aument dels prèses dels carburants e del gas e l'aument de las recèptas de peatge en 2017".
 
 
Peatges gratuits?
 
La cauma concernís lo personal de las infrastructuras geridas pel grop a l'oèst d'Occitània entre ièr divèndres a 4h e dimenge venent a 6h. Per ara sabèm pas se
i aurà distribucion de tractes o de peatges gratuits, çò se demanda La Dépêche.
 
 
Vinci assegura que i aurà normalitat
 
De son costat, la societat Vinci a publicat un comunicat ont ditz que prepausa una aumentacion de l'1,5% en responsa a aquelas revendicacions e qu'assegura que "gràcias a la mobilizacion dels personals non caumaires, la seguretat dels menaires e la continuitat del servici autoestradièr, especialament lo passatge e l'assisténcia al peatge, seràn asseguradas durant aquesta dimenjada de vacanças escolaras".

 


abonar los amics de Jornalet
 

Etiquetas

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pirolet
3.

Es ben al colhon de Balladur que devèm que las recèptas de las autorotas finisson dins las caissas de las bancas? Ieu soi pas contra que las autorotas sián pagantas a condicion que l'argent passe per l'estat e servisca a pagar mai d'eplegats al peatge.
Vos sètz trapats ja amb un problèma a un pichòt peatge ont i a digús e vos cal parlar a un interfòn? Un còp, a una sortida del costat d'Albigés, èrem quatre o cinc autos a esperar que lo daquòs respondèsse. Aviái ganhat un quart d'ora e perdèri vint minutas. E sustot avèm un caumaire de mai.

  • 2
  • 0
Ròsa Luxemborg
2.

#1 I aguèsse normalitat : res non seriá pas privat. Qual ne privas, se que non, per o t'apropirar ?

  • 3
  • 0
Carles Marx
1.

Vinci assegura que i aurà normalitat ? I aguèsse normalitat, las autostradas serián publicas e a gratis.

  • 4
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article