Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Niça: Estrosi a revelat lo tèma del carnaval 2019

L'eveniment serà consagrat al cinèma per festejar lo centenari dels estúdios de la Victorina. Mas o caliá pas anonciar abans la fin de las festivitats d'ongan

| @OlivMcar
Pels niçards es un crim de lèsamajestat contra lo rei del carnaval 2018. L’èx-president de la region Provença e cònsol màger de Niça, Christian Estrosi, a revelat lo tèma del carnaval de 2019 abans la fin oficiala de las festivitats 2018, çò rapòrta Nice Matin.
 
Estrosi faguèt l’anóncia precipitada dijòus passat davant los jornalistas en mostrant qu’après lo Rei de l’Espaci, lo gròs cap rei del carnaval venent serà consagrat al cinèma.
 
D’efièch, en 2019 se festejarà lo centenari dels estúdios de la Victorina, lo pichon Hollywood niçard del sègle passat ont foguèron tornats de nombroses filmes fòrça coneguts coma Les Enfants du paradis, Le Corniaud, Et Dieu créa la femme, La Nuit américaine de Truffaut, etc.
 
Per aquela rason, lo cinèma serà tanben a Niça lo subjècte de la Biennala de l’estiu 2019 e del Festenal del Libre que ven.


 

 
 




abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article