Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

La cauma mondiala feminista de l'8 de març s’es viscuda en Occitània tota

L'egalitat salariala en foncion del genre e la lucha contra las violéncias masclistas son estadas las revendicacions pus ausidas

| Hug de la Rosa
La cauma feminista mondiala se visquèt ièr amb mai o mens d'intensitat en Occitània tota.  Demest las divèrsas accions que se faguèron per tot lo país a l’ocasion del Jorn Internacional dels Dreches de las Femnas, i aguèt de recampaments en Arle, a Aush, Besièrs, Bordèu, Clarmont-Ferrand, Fois, Gap, Garait (Nauta Marcha), la Sala (Roergue), Marselha, Montalban, Narbona, Niça, Nimes, Orlhac, Privàs (Bas Vivarés), Sant Estève (Forés), Tarba, Tolon, Tolosa e Vielha (Val d’Aran), ont de centenats de personas foguèron los protagonistas d'un dels eveniments mai remarcables d’Occitània tota.
 
E mai s’es un petit país montanhòl, de salariadas e estudiantas de la Val d’Aran s'amassèron per centenats sus la plaça de la glèisa de la capitala aranesa. Aquí legiguèron un manifèst que revendicava la fin de las inegalitats salarialas en foncion del genre. Puèi, un cortègi format sustot de collegians e escolans, arribèt fins a la plaça del Conselh General d’Aran, ont legiguèron un manifèst que reclamava “un futur a on se pogue arténher era  paritat entre òmes e hèmnes”. (Fòtos)
 
A Tolosa, en mai de la manifestacion del ser, i aguèt una revendicacion de matin a l’Universitat del Miralh. D’estudiantas e trabalhadoiras manifestèron contra la seleccion e la fusion de las universitats.

 
 

 

 
 
 
 


abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article