Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

L'estat d'Israèl refusa de dobrir una enquèsta sul Divendres de Sang

Dins la dicha Marcha pel Retorn, l'armada israeliana tuèt divendres 25 manifestants e ne nafrèt aperaquí 1500

| Reuters
L'estat d'Israèl refusa de dobrir una enquèsta sus la repression militara dels palestinians que manifèstan dempuèi divendres passat dins la dicha "Marcha pel retorn". L'armada israeliana tuèt divèndres passat 16 manifestants e ne nafrèt aperaquí 1500. Lo ministre israelian de la Defensa, Avigdor Lieberman, assegura que dobrirà pas l'enquèsta que li demanda lo secretari general de l'ÒNU. Segon Lieberman, sos soldats faguèron çò que caliá e mai totes meritan una medalha.
 
La Marcha pel Retorn vòl revendicar durant sièis setmanas los dreches dels cinc milions de refugiats palestinians de tornar dins lors ostals sus lor territòri istoric, d'ont foguèron fòrabandits fa 70 ans. L'estat israelian o a totjorn refusat amb l'argument que lo retorn massís dels expulsats rendriá los jusieus minoritaris dins lor país.
 
La protèsta consistís a s’acampar près de la barralha que delimita la Lista de Gaza e a caminar devèrs las frontièras amb Israèl. Mas, e mai se l'indignacion quita pas de créisser après aquel divendres de sang, ara los que contunhan la protèsta son solament qualques centenats.




abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

"Tàrrega" Igualada (PP.CC.)
3.

Sempre repartint òsties, quan acabaran i es posaran a parlar, i a escoltar? Els que tenen la força, com sempre abusen, i fins hi tot maten, bèsties si només volen ésser fora del seu jou, cosa que es el que no suporten, que no els vulguin.
Hi han altres maneres abans de començar a matar gent, es tant difícil...?
Visca la Terra...Lliure!
L'Ernest, "El Tàrrega".

  • 0
  • 0
Lo Jaumet
2.

Dempuei un trentenat d'annadas l'estrategia de tot govern israelian consistis a assimilar la mendra critica internacionala de sa politica a de l'antisemitisma. Fins ara la marrida conscienca dels estats occidentals joga. Fins ara. Mas una tala marrida fe comenca ja d'alassar e podria se revirar contra sos autors que consideran de longa lo drech internacional coma parpelas d'agacas.

  • 5
  • 3
francesc palma
1.

L'Estat d'Israel. CRIMINAL !!!!!!!!!

  • 4
  • 4

Escriu un comentari sus aqueste article