Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Russia a enebit Telegram perquè podiá pas accedir als messatges chifrats

L’argument es que la messatjariá criptada de Telegram facultariá la comunicacion entre “terroristas”

| Microsiervos

Un tribunal de Moscòu a enebit lo ret social de comunicacion instantanèa Telegram en seguida de la demanda de Roskomnadzor, es a dire l’autoritat russa de las comunicacions, de l’informacion, de las tecnologias e dels mèdias de massa. La decision, dictada divendres passat, s’executèt sul pic e serà efectiva fins que Telegram liure las claus per deschifrar los messatges criptats de l’aplicacion, que permet d’aver de chats secrets.

 

La cort de justícia del districte de Taganski prenguèt solament mièja ora per analisar las pròvas materialas presentadas, en l’abséncia dels avocats de Telegram. Lo creator d’aquela aplicacion, Pavel Durov, volguèt pas que los avocats assistiguèsson a aquel jutjament perque lo considerava coma “una farça” que caliá pas legitimar.

 

L’argument de Russia es que la messatjariá criptada de Telegram facultariá

la comunicacion entre “terroristas”, e las autoritats russas plaçan la procedura dins lo quadre de la lucha antiterrorista. Segon Telegram, la decision contraven al principi constitucional del secret de la correspondéncia, car se se liurava las claus del deschifratge se poiriá accedir als messatges de quin usatgièr que foguèsse.
 


abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
1.

Se a Russia ho prohibeissen, lo que faran a L'UE e als EEUU.

  • 0
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article