Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Madrid: la polícia espanhòla confisca las camisetas jaunas abans la partida de fotbòl Barça-Sevilha

En mai d'aquò, los policièrs puèi ensagèron d'enregistrar en vidèo lo mond que fiulavan l'imne espanhòl al començament de la partida

L'estadi de fotbòl Wanda Metropolitano, a Madrid, aculhiguèt dissabte passat la finala del la Copa del Rei de fotbòl entre las esquipas de Barcelona e Sevilha, al tèrme de la quala lo club de Catalonha s'impausèt per 5-0. Mas l'eveniment esportiu foguèt marcat per una repression de la libertat d'expression sens precedents. Per accedir a l'estadi, los suportaires devián superar dos contraròtles de seguretat de la polícia espanhòla. Maites afeccionaires del Barça planguèron que los agents lor aguèsse confiscat d'afichas, de fiulets, de drapèls independentistas catalans.... e las camisetas auriòlas, en mai de notar lor identitat.
 
Dempuèi que i a de presonièrs politics catalans, lo riban jaune es vengut lo simbòl per reclamar lor libertat. Una color que foguèt ja enebida durant la campanha electorala de las darrièras eleccions al Parlament de Catalonha.


Fiulada de l'imne
 
En mai d'aquò, los policièrs puèi ensagèron d'enregistrar en vidèo lo mond que fiulavan l'imne espanhòl al començament de la partida. 
 
E mai l'imne sonèsse amb un volum fòrça naut, la fiulada foguèt nombrosa sens prene en compte las menaças publicadas per la polícia e pel Ministèri de l'Interior sus Twitter.
 

 

 
 

 

 
 

 
   




abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

"Tàrrega" Iguaalada (PP.CC.)
10.

Repressió, faixisme, dictadura, censura, tot i mes, es el que volen, destruir tot el que es Català, i sabeu? Durant les moments mes durs de la darrera crisi econòmica en Montoro digué:-Catalunya va sacar espanya de la crisis-, que es passin i veuran que farem, tot es pitjor per a ells. Ja! tenim la clau.
Visca la Terra...Lliure!
L'Ernest, "El Tàrrega".

  • 0
  • 0
Hilh
9.

#8 Ne pensi que'n vs tirétz quauqu'arren. Lo principi de non pas har entrar la politica en l'espòrt qu'ei meilèu consessuau. Non compreni los catalanistas qui volón desnaturar un parat hestiu e esportiu en ua tribuna politica e qu'arron s'endignan que n'us deishèn pas har...

  • 4
  • 5
francesc palma
8.

Una causa mai per adjuntar al dossier de violacions de la libertat d'expression de la policia del pp. Per portar al Consell d'Europa e al tribunal alemany que ha de resoldre la segona imputacion del govern del pp contra Puidemont.

  • 6
  • 2
Hilh
7.

#4 constitucion espanhòla: " pas nada confession n'averà l'estatut de religion d'estat " Espanha que hasó passar lo maridatge omossexuau dètz ans avans França

  • 2
  • 0
Hilh
6.

#4 qu'at lejói en l'équipe que cau deishar la paranòia

  • 0
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article