Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Una caravana de refugiats de l’America Centrala demanda l’asil als Estats Units

Vòlon mostrar al Mond la marrida situacion que se viu en America centrala. Donald Trump a afortit que “representan un perilh pels Estats Units”

| Pueblo Sin Fronteras
Aperaquí sièis cents migrants sortits de Guatemala, del Salvador e sustot d’Honduras, atenguèron, la dimenjada passada, la frontièra de Mexic amb los Estats Units per demandar l’asil politic. La caravana es organizada per Pueblo Sin Fronteras (Pòble Sens Frontièras), e vòlon mostrar al Mond la marrida situacion viscuda en America centrala.
 
Comencèron de caminar ensems lo 25 de març passat en Chiapas, près de la frontièra amb Guatemala, e en un mes an percorregut 3200 quilomètres a pè, en tren e en autobús. Partiguèron un milièr de personas, mas long del viatge se son escampilhats.
 
Demest las 600 personas arribadas, la mitat vòlon demandar l’asil als Estats Units, e los autres an idèa de demorar en Mexic. Per ara, l’asil l’an demandat un primièr grop de 150 personas.
 
La polícia frontalièra estatsunidenca a començat de tractar las primièras demandas, mas dison que son aclapats d’òbra. Sembla que lor asil serà refusat, e dins aquel sens lo president Donald Trump a dich qu’aquel mond “representan un perilh pels Estats Units”.
 
Quant al govèrn mexican, a pas dich tanpauc se lor permetrà d’i demorar.
 
 

 
 

 


abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pirolet
1.

Los migrants "representan un perilh pels Estats Units"... de venir un pauc mai maurèls pels WASPs? E l'associacion de promocion de la venda, possession emai usatge de rifles (las armas), es pas un perilh aquò? Que lo Trompeta a previst d'anar a lor amassada aquest an.

  • 3
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article