Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

São Paulo: l'esfondrament d'un immòble met a la lutz lo problèma del lotjament

Lo gratacèl èra ocupat per aperaquí 150 familhas sens domicili fixe. Lo govèrn de Michel Temer barrèt lo programa social pel lotjament entamenat per Lula da Silva

| Paulo Pinto
Un bastiment de 24 estancis tombèt aqueste dimars passat al centre de São Paulo, la vila pus granda de Brasil. La bastissa s'esfondrèt en seguida d'un incendi que ne cremèt l'estructura. S'agís del gratacèl de la polícia federala abandonat dempuèi qualques annadas e ocupat per aperaquí 150 familhas sens domicili fixe. Per ara, avèm pas la chifra oficiala de las victimas e los mèdias ne rapòrtan pas cap.
 
La tragèdia a mes a la lutz la realitat que vivon almens sièis milions de familhas brasilièras, qu'an pas los mejans d’aver un abitatge digne. Dins aquel sens, lo governador de l'estat de São Paulo diguèt als mèdias que la derrunada de l’edifici èra una tragèdia anonciada, e apondèt que lo sit teniá pas amb las condicions foncionalas minimalas e que las autoritats de l'estat aurián pas degut permetre son ocupacion. Mas lo govèrn de São Paulo se justifica en assegurant qu'aviá pas recebut cap de demanda de deslotjament de part del proprietari de la bastissa, e qu’atal podiá pas far partir del bastiment los ocupants.
 
Segon TeleSur, lo cònsol màger de la vila brasilièra aviá sollicitat del president del país Michel Tener que declarèsse l’immòble d'interès social per qu’aqueste poguèsse téner los servicis basics, de mesuras de seguretat e lo títol de proprietat per las familhas que l'abitavan.
 
De fach, Temer barrèt lo programa de lotjament social entamenat per Lula da Silva tanlèu que foguèt vengut president de Brasil après la destitucion de Dilma Rousseff. Es pas estonable, doncas, que la representanta del Movement Sens Tèrra, Kelli Mafort, diga dins un article publicat dins Brasil de Fato, que l'incendi de la bastissa "es un crime comés per una politica exclusenta que causa de caumatge, de fam e de misèria".
 
 
 


 




abonar los amics de Jornalet
 
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article