Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

La Dintrada s’aprèsta!

Lo forum ciutadan occitan pausarà sas valisas a Tolosa lo 22 de setembre 2018

Fòto presa lo 26 d’abril per un acamp telefonic del comitat de pilotatge a Ràdio Occitània Tolosa
Fòto presa lo 26 d’abril per un acamp telefonic del comitat de pilotatge a Ràdio Occitània Tolosa
Lo forum ciutadan occitan pausarà sas valisas a Tolosa lo 22 de setembre 2018. Mas quinas seràn las tematicas ongan? Començam d’i véser mai clar! Lo comitat de pilotatge que recampa de jornalistas anóncia una “Dintrada” plan diferenta de l’an passat amb de matin un estat dels luòcs d’Occitània region per region. La tòca es de tornar trapar la dimension “panoccitana”, de metre en evidéncia çò que marcha, e çò qu’avança pas. Per cada region, de personalitats faràn un bilanç que cobrirà totas las tematicas que pertòcan los ciutadans occitanistas: ensenhament de la lenga, mèdias, cultura, democracia. En mai, un convidat europèu pausarà son agach sus la situacion nòstra en comparason amb çò que se passa dins son país e pertot en Euròpa. Un debat seguirà aquelas presentacions per completar o precisar las causas. Aurem aital en  fin de matinada un panorama pro complet de l’espandi occitan, de sas fòrças e de sas flaquesas.
 
L’aprèp-dinnada promet d’èsser mai ofensiva amb dos grands obradors que se debanaràn en parallèl. Los participants deuràn causir entre los dos questionaments prepausats: “Una granda manif?” o “Una novèla organizacion politica?”. Efectivament, 50 ans aprèp Mai de 68, l’ora es venguda de se bolegar! De personalitats seràn convidadas per s’exprimir sus cada problematica, e d’activitats en pichons grops seràn prepausadas…
 
Per clavar la jornada, una plenièra permetrà de far un bilanç de cada obrador, e serà seguida d’un escambi… que se perlongarà de segur a l’aperitiu!
 
 
 
 
 
Brunò Cecillon, Uc Jourde, Esther Mimart-Rangel, Gisèla Naconaski
pel comitat de pilotatge

 
 
 
 




abonar los amics de Jornalet 
 

Etiquetas

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
1.

Una bona programacion de ràdió crea audiència, mas una mala tv non dona mai d'espectadors.

  • 3
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article