Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.GasconhaBearnPalés

Pau: debat sus la situacion de Catalonha amb Anna Geli e Mireia Boya

L’eveniment es organizat pel Comitat palés de Solidaritat amb Catalonha, que i aderisson plusors organizacions occitanistas

Pau aculhirà lo 17 de mai que ven un debat sus la situacion en Catalonha, amb la preséncia de tres actors màgers dels eveniments dont doas femnas occitanas: la deputada al Parlament de Catalonha Anna Geli e l’èx-deputada Mireia Boya.
 
L’eveniment es organizat pel Comitat palés de Solidaritat amb Catalonha, que i aderisson mai d’una organización occitanista.
 
Lo referendum del primièr d’octòbre passat, las eleccions del 21 de decembre, los presonièrs politics, lo responsa repressiva de l’estat son qualques unas de las questions que seràn abordadas.
 
Lo debat se tendrà a 20h30 dins la Sala Navarra del Pargue de las Exposicions.
 
Per mai d’informacions podètz telefonar als numèros: +33(0)6 83 01 19 37, +33(0)7 86 22 20 40 o +33(0)6 41 80 25 48.

 
 
 


abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

carles paisos valencians
4.

#3
si visca catalunya i el seu monarca, i els seus subdits adinerats Carles FUIGDELMON I company,
VISCA LA MONARQUIA ABSOLUTA CATALANA

  • 6
  • 7
Black Blòc
3.

Reiala, Catalunya ? E diga-me, lo Carles, es pas la tieu Espanha que copa un braç cada an als sieus pòbles per entreténer a res fotre que se pavanar unas tèstas coronadas ? Lo jorn qu'Espanha aurà complida una revolucion menada pel POM e la CNT, nos farà sa leiçon de democracia. Per ara, visca Catalonha liura !

  • 4
  • 0
carles països valencians
2.

los franceses lor cal saber la vertat sobratz la region autonoma de catalunya i los actuales politicos que son rics e forman una elite que se sembla mas a una monarquia qu'a una republica
(les Français doivent connaître la vérité sur la Catalogne)

Alamany: "La via del que digui Puigdemont sembla més un relat monàrquic que republicà" (diari ara)

La portaveu de Cataunya en Comú-Podem al Parlament, Elisenda Alamany, en roda de premsa / ARA
Els comuns continuen pressionant les forces independentistes perquè formin govern, però recelen que s'hagi instaurat el relat d'"El que digui Puigdemont". "La via del que digui Puigdemont sembla més un relat monàrquic que republicà", ha asseverat la portaveu del grup parlamentari de Catalunya en Comú-Podem, Elisenda Alamany, en roda de premsa al Parlament. Aquest dilluns la portaveu de JxCat, Elsa Artadi, havia deixat clar que seria Carles Puigdemont qui anunciaria el nom del pla D, i que el president encara no el tenia decidit.

Artadi: "La decisió sobre qui serà el nou president no s'ha pres encara"

"Cada vegada el futur de Catalunya està en menys mans", ha lamentat la número 2 dels comuns, que ha recelat que "en un moment de reclam de més sobirania, no deixa de sorprendre i grinyolar que s'imposi el que digui Puigdemont com a via única". "Demanem un Govern que ens permeti resistir i que posi en marxa Catalunya d'una vegada", ha insistit.

Tot i les crítiques, els comuns tenen el convenciment que no hi haurà noves eleccions. Alamany ha assegurat en roda de premsa a la cambra catalana que uns nous comicis "no solucionarien res" i que serien un "fracàs de la política", i ha instat JxCat i ERC a situar el nom de la investidura. "Pensàvem que dissabte sabríem si hi haurà investidura efectiva", ha admès Alamany.

Encara sobre la investidura, Alamany ha assenyalat que la setmana passada es va votar al Parlament la reforma de la llei de la presidència per investir Puigdemont a distància, "en paral·lel a la proposta d'un altre candidat", en referència al pla D. Preguntada sobre si s'han intensificat els contactes dels comuns amb les formacions independentistes, Alamany ha reiterat que la seva proposta de fer un govern d'independents està "aturada" perquè JxCat i ERC "estan immersos en un suposat candidat que respon a la via del que digui Puigdemont".

  • 4
  • 9
Mèfi ! 31
1.

"i aderisson mai d'una..."
Aquella forma tinda estranha...qu'escaraunha las aurelhas del usatgièr popular.
Passa per un imperfèit del subjonctiu desplaçat e n'es risolièr, tant en Gasconha com en Provença.
Adèri, adères, adère, aderèm, aderètz, adèron o adèren, a defaut de sègre la conjuga d'un "aderar" francista.
En aderent e non pas en aderissent...
Cal que l'usatgièr sièga e adera!

  • 1
  • 5

Escriu un comentari sus aqueste article