Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Belgica refusa l’extradicion dels elegits catalans en exili

Lo jutge del tribunal de primièra instància de Belgica o a comunicat al conselhièr catalan en exili Toni Comín a l’exterior del Palais de Justícia
Lo jutge del tribunal de primièra instància de Belgica o a comunicat al conselhièr catalan en exili Toni Comín a l’exterior del Palais de Justícia
Lo ministèri public de Belgica a demandat a la justícia del país que refuse lo mandat d’arrèst europèu dictat pel jutge espanhòl Pablo Llarena que los acusava de rebellion. Segon lo ministèri public, lo mandat d’arrèst europèu a un defaut de forma e es tot plen d’errors. Per tant, los tres elegits catalans exiliats en Belgica seràn pas extradits. Lo jutge del tribunal de primièra instància de Belgica o a comunicat al conselhièr catalan en exili Toni Comín a l’exterior del Palais de Justícia.
 
“Pòt semblar un problèma estrictament formal, mas aicí i a un problèma de fons. L’estat espanhòl deu quitar d’abusar del drech penal e dels mandats d’arrèst europèus. N’i a pro, aquò o fa pas una democracia madura”, çò diguèt Comín als mèdias.
 
Ara lo jutge retirarà las mesuras preventivas que tocavan los conselhièrs exiliats: d'efièch, podián pas sortir de l’estat bèlga sens permission e devián comunicar a la justícia tot cambiament de demorança.
 
Lo president en exili, Carles Puigdemont, de Berlin estant, escriguèt un messatge de felicitacion sus Twitter tanlèu conéisser la nòva.
 
 

 
 




abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

E Passa Que T Ai Vist Lo Clapàs (Montpelhièr)
5.

Aürosament que lo Puigdemont aguèt lo nas de sustot pas se refugiar en França, que la parisencalha macroniana s'aguessèsse fach una jòia de lo livrar pes e punhs ligats a Madrid !

  • 5
  • 0
Pirolet
4.

#3 Es vertat que nos son de manca sas colhonadas.

  • 9
  • 0
Felip Martèl Montpelhier
3.

Eh bé, eh bé, hombre, pas ges de reaccion de nostre popular amic Carles, lo valeros aparaire de la "legalitat" espanhòla ?

  • 17
  • 0
Reinat TOSCANO LO VAU
2.

La mesura immediata que deu èstre presa en Espanha es de levar dei responsabilitats lei personas qu'an menat an aqueu poiriment de la situacion. E de li demandar de còmptes davant la Justícia internacionala.

  • 22
  • 0
Pirolet
1.

E per subrepés, lo Llarena es un jutge incompetent!
Deu aver capitat sos estudis de drech coma la Cifuentes, o coma lo Casado, qu'a obtengut sa licéncia de en 4 meses. Es que los cervèls del PP son de primièra borra.
O benlèu an agut un paire o un avi qu'a fach un servici al Caudillo, coma lo paire de Rajoy qu'enterrèt lo cas Matesa ont lo Nicolás Franco, fraire del Generalísmo, èra banhat fins la mesolha.

  • 19
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article