Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.ProvençaProvençaVencenc

Canas 2018: Gaspar Noé e Pierre Salvadori an ganhat la Quinzena dels Realizaires

Climax de Noé a obtengut l'Art Cinema Award de temps que En Liberté ! de Salvadori a recebut lo prèmi de la SACD

Gaspar Noé e la còla de <em>Climax</em> sul tapís roge
Gaspar Noé e la còla de Climax sul tapís roge | Regis Duvignau / Reuters
Los realizaires Gaspar Noé (Climax) e Pierre Salvadori (En liberté !) an ganhat los prèmis pus importants de la Quinzena dels Realizaires. Noé a obtengut l'Art Cinema Award de temps que Salvadori a recebut lo prèmi de la SACD.
 
Climax es un filme rodat dins una soleta nuèch, ont Noé met sus scèna 20 dançaires professionals dins una fèsta que vendrà un infèrn a causa d'una dròga que qualqu'un a introducha dins la sangria que bevon.
 
Climax èra lo filme favorit de la Quinzena per la còla de Jornalet que sèm al Festenal de Canas, e nòstre redactor especializat en cinematografia, Zep Armentano, ne publiquèt la critica tanlèu veire lo filme. "Climax ei un filme orriblaments perfècte deth començament enquiara fin [...], que viu era mòrt a cada segonda", çò ditz Armentano en precisant que "Noé se mòstre tan rupturista coma eth talent qu’a".
 
Als antipòdes de Climax se tròba lo filme En Liberté ! (En Libertat!) de Salvadori. Una comèdia sus una inspectritz de polícia que descobrís la mòrt de son marit, un policièr corromput, e qu'ensajarà de reparar los tòrts qu'a comeses.
 
 
Zep Armentano. Climax de Gaspar Noe: morir, de succès, improvisadament.  




abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article