Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

François Hollande: “Cal una reconeissença de la singularitat catalana”

L’èx-president francés a dich a Perpinhan qu’Espanha deu “susmontar aquela crisi, e o deu far per de vias democraticas”

| Equinox
“Cal una reconeissença de la singularitat catalana”, çò diguèt diluns passat l’èx-president francés, François Hollande, a Perpinhan, del temps que precisava qu’el “[s’autorizava] pas a intervenir dins un país qu’es pròche, mas que deu susmontar aquela crisi, e qu’o deu far per de vias democraticas”.
 
Hollande èra pas a Perpinhan per parlar de Catalonha, mas i èra anat per dedicar son libre Les leçons du pouvoir (Las leiçons del poder), e foguèt interpelat pel jornalista perpinhanés Nicolas Caudeville que li demandèt son avís sus la situacion en Catalonha.
 
L’èx-president francés tanben precisèt que çò que caliá aplicar èra “lo respècte del drech, lo respècte de l’integritat territoriala e lo respècte de la diversitat, a travèrs de la lei, per totes, mas tanben la reconeissença d’aquela singularitat”.

 
 

 
 


abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Hilh
11.

#8 vertat qu'ací lous defensours de las culturas minoritàrias e serénn hèra countents d'aver la medixa counstitucioun qu'en Espanha. Mercés per prisar Occitània, ne couneixi pas lous país valencians mes que soui segur que sounn mervilhous tanben

  • 3
  • 0
francesc palma
10.

Ha estat al manco mai bona persona que lo traidor de Manelet.

  • 1
  • 0
Hilh
9.

La soua singularitat qu'ei dejà arreconeixuda en Espanha, au countra en França lous occitans, corses, catalans, bretouns etc qu'atendenn

  • 6
  • 0
carles països valencians
8.

frança té un gran deute amb els francesos que ténen llengua pròpia no francesa, i cultura pròpia. Espanya en eixe sentit ha sigut molt pionera ja que des de fa anys la constitució ha reconegut les diferents nacionalitats culturals i les ha potenciat amb un estatut propi, per eixemple EL PAIS VALENCIÀ, amb sa dolça llengua valenciana, ses costums, gastronomia i identitat pròpia i diferenciada, aixi com Galiza, pais vasc, andalusia o la mateixa confusa catalunya.

és ben positiu que els governants reconeguen eixes nacionalitats culturals pròpies que enriquisen l'estat llunt de dividir-lo. Reconéixer vol dir recolzar eixes nacionalitats i promocionar-les. He anat a Bretanya francesa i m'encanta el paisatge, la llengua i la gastronomia autòctona ... igualment he viscut a Tolosa uns anys, per què estava estudiant a l'universitat Le Mirail, he pogut conéixer de prop OCCITÀNIA, una meravella ...
sempre avant!!!!

  • 2
  • 4
Mèfi ! 31
7.

Lengua de fusta, lengua de puta...

  • 7
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article