Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

An condemnat los uèch joves d'Altsasu a de penas d’entre 2 e 13 ans de preson, e mai se los an relaxats de l’acusacion de terrorisme

Sèt gojats e una gojata son estats condemnats per atemptat a l'autoritat e trebol de l'òrdre public en seguida d'una bagarra nocturna de bar que i participèron dos policièrs de la Gàrdia Civila sens unifòrme que foguèron nafrats

La justícia espanhòla a condemnat a de penas de 2 a 13 ans de preson los uèch joves d'Altsasu (Bascoat) per una bagarra de bar amb dos agents de la Gàrdia Civila e lors femnas. E mai se lo tribunal los a relaxats de l'acusacion de terrorisme que l’aviá facha lo ministèri public, los jutges afirman que i aguèt abús de superioritat e d'òdi e que los joves "agiguèron motivats per l’ostilitat e lo mesprètz de la Gàrdia Civila e per de rasons clarament ideologicas".
 
Atal, l'Audiéncia Espanhòla (un tribunal d'excepcion especializat dins los crimes de terrorisme) a condemnat Oihan Arnanz e Iñaki Abad a 13 ans de preson, Jokin Unamuno e Adur Ramírez de Alda a 12 ans, Jon Ander Cob, Julen Goikoetxea e Aratz Urrizola, a 9 ans e Ainara Urkijo, a 2 ans de preson. Levat d'Ainara Urkijo, qu'es estada condemnada per un delicte de menaças e trebol de l'òrdre public, los autres acusats los an condemnats pels delictes d'atemptat a d’agents de l'autoritat e per lesions. Dins lo cas d’Iñaki Abad e d'Oihan Arnanz, los an tanben condemnats per trebol de l'òrdre public.
 
La cort a refusat que s'agiguèsse d’una bagarra de bar o d'un pichon incident o d’una garrolha, coma afirmavan los avocats dels joves, mai que mai perque los policièrs èran a beure un còp sens portar l'unifòrme.
 
Los faches se passèron lo 15 d’octòbre de 2016, a cinc oras del matin. Se tenguèt alavetz una bagarra nocturna de bar dins la vila d'Altsasu (Bascoat) ont dos agents de la Gàrdia Civila sens unifòrme e lors companhas foguèron nafrats. Lo ministèri public acusèt de terrorisme los sèt jovents e la joventa ara condemnats, que foguèron ja meses en detencion provisòria lo 14 de novembre de 2016.

 


abonar los amics de Jornalet
 

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pirolet
2.

#1 E òc, i a de presonièrs politics en Espanha. E la censura, que de cantaires cantan la meteissa causa dempuèi 30 ans, e lor arribava pas res ara riscan la preson.

  • 3
  • 0
Felip Martèl Montpelhier
1.

13 ans per una bagarra de bistròt, es un escandal. Aparentament, la gardia civil son las vachas sagraas d'Espanha, degun las deu tochar sens sacrilègi.
Au passatge : lo tribunal parla de motius clarament ideologics : los joves son doncas condemnats sus de motius POLITICS ! E l'i a doncas de presoniers politics en Espanha, despuèi qu plen de monde o dison...

  • 8
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article