Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Bascoat: una cadena umana de 202 quilomètres pel drech de decidir

Se fa uèi al Bascoat una cadena umana per que los bascos ajan drech de decidir lor avenir. Deu far 202 quilomètres en jonhent las vilas de Bilbao, Gasteiz e Sant Sebastian

Del temps que se tendrà la cadena umana, Gure Esku Dago publicarà uèi una declaracion entitolada “pache ciutadan”, que compren 2019 rasons en favor del drech de decidir
Del temps que se tendrà la cadena umana, Gure Esku Dago publicarà uèi una declaracion entitolada “pache ciutadan”, que compren 2019 rasons en favor del drech de decidir | Gure Esku Dago
Se debana uèi al Bascoat una cadena umana per revendicar lo drech de decidir. Amb gaireben 90 000 inscriches, la plataforma Gure Esku Dago (Es entre nòstras mans) espèra de despassar la chifra dels 100 000 participants. Se tracta de far una cadena umana que jonga las vilas de Bilbao, Gasteiz e Sant Sebastian per revendicar un referendum sus l’independéncia del Bascoat. La cadena umana uèi farà 202 quilomètres e serà fòrça pus longa que la que faguèron en 2014, qu’uniguèt las vilas de Durango e Pampalona long de 123 quilomètres.
 
Del temps que se tendrà la cadena umana, Gure Esku Dago publicarà uèi una declaracion entitolada “pache ciutadan”, que compren 2019 rasons en favor del drech de decidir. Aquela declaracion serà enviada als parlaments regionals de las comunautats nomenadas Navarra e Euskadi. Aquesta es a entamenar un debat sus l’autogovèrn.
 
La chifra de 2019 rasons es simbolica, pr’amor que Gure Esku Dago considèra que l’an 2019 deu començar una nòva estapa: serà la fin de las consultas popularas sus l’independéncia e i aurà d’eleccions localas e regionalas en Euskadi.
 
 
 
 
 




abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

"Tàrrega" Igualda (PP.CC.)
3.

Be, Be, Be! I encara mes! Mes a la Festa!
Cat. Euskadi i perquè no també Octiània, tots ens alliberarem! Qüestió de temps.
Visca la Terra...Lliure!
L'Ernest, "El Tàrrega".

  • 0
  • 0
francesc palma
2.

Negociacions entre Quim e Pedro :
Lo 1er punt per parlar : Espanha es un estat plurinacional.
2on punt: Las nacions historicas de l'Estat Espanhol son: La nacion Castelhana o Espanhola.
La nacion Catalana
La nacion Basca
La nacion Galega
Aquestes dos primiers punts venen avalats per las universitats de l'estat e d'Europa. E aprovats al parlament espanhol.
El concepte de Nacion Espanhola se refereis a la lenga castelhana o espanhola qu' es oficial a tot l'Estat.

  • 2
  • 1
francesc palma
1.

L'unió d'Euskadi e Catalunya es important ara, las proximas negociacions entre Pedro e Quim son tambén preferents per Euskadi. Lo reconeissement de la nacion catalana tamben serà pel de la basca. Lo nou Estatut que s'aprovi per Catalunya ha d'estar blindat o coma s'ha dit, ha de ser la Constitucion de Catalunya. De maniera que los falangistas non pugan pas posar recursos al Constitucional per questions que figuran a l' Estatut. L'Estatut que s'aprovet en temps de Margall e Zapatero al Parlament catalan e espanhol, e que lo pp lo tombet al Constitucional, hauria de ser aprovat ara.

  • 3
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article