Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

La justícia europèa obliga Marine Le Pen de tornar 294 497,87 èuros al Parlament Europèu

La Cort de Justícia Generala de l'Union Europèa refusa un recors de la cap del Recampament Nacional, acusada d’aver engatjat amb d'argent europèu un assistent que trabalhava pas per son prètzfach dins l'eurocambra

| Parlament Europèu
Fai un don a Jornalet

La Cort de Justícia Generala de l'Union Europèa confirmèt ièr que la cap del Recampament Nacional (RN, èx-Front Nacional), Marine Le Pen, deviá tornar al Parlament Europèu 294 497,87 èuros pr'amor qu'engatgèt amb d'argent de l'UE un assistent que trabalhava pas per la tòca de l'eurocambra.
 
Lo Parlament Europèu acusa la lidèr ultradrechista francesa “d'aver pas portat cap de pròva que l'assistent logat aja desvolopat una activitat restacada, d'un biais efectiu, dirècte e exclusiu, a son mandat parlamentari”. La justícia pensa çò meteis. De mai, los jutges europèus considèran que “Le Pen a pas recebut de tractament discriminatòri e tendenciós, pr'amor qu'ela a pas portat cap de pròva que lo Parlament aja dobèrt solament de proceduras similaras, dins lo passat o a l'ora d'ara, contra los eurodiputats del Front Nacional”.
 
Segon lo tribunal, la decision del Parlament Europèu d’exigir lo retorn de l'argent es apropriat, e se refusa “totas las allegacions” de Le Pen. Concretament, los jutges dison que lo Secretari General del Parlament Europèu es “competent per adoptar de decisions de recobrament de somas degudament pagadas dins l'encastre de las mesuras d’aplicacion de l’estatut dels deputats del Parlament Europèu” e qu'o “far pas ataca l'independéncia dels eurodeputats”.
 
En mai d'aquò, lo tribunal considèra que Le Pen “aguèt l’escasença de defendre adeqüatament son vejaire” e que “s’es pas violat sos dreches a la defensa”. Pels jutges, la cap de l’RN “a presentat pas cap de pròva que permeta de demostrat que recebèt l'assisténcia dirècta de son assistent dins los locals del Parlament, e sa simpla preséncia en aqueles locals, allegada mas non pas demostrada, constituís pas una pròva sufisenta”.
 
Ara, la presidenta del partit ultranacionalista francés pòt far apelacion de la decision de la cort europèa amb un recors de cassacion, dins un relambi de dos meses, davant la Cort de Justícia de l'UE.
 
 
 


abonar los amics de Jornalet

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

"Tàrrega" Igualada (PP.CC.)
5.

Tota la merda que ha cagat, es el que hauria de pagar!
Crec que ja l'han aguantat massa.
Au, pendre!
Visca la Terra...LLiure1
L'Ernest, "El Tàrrega".

  • 0
  • 0
Pirolet
4.

Le Pen, una familha francesa: es pas un film aquò?

  • 5
  • 0
francesc palma
3.

Cal pagar lo que deus, qu' ara hi ha pas lo Peten, ni lo Franco ni pas lo Mussolaro.

  • 1
  • 1
Pas sup
2.

#1
Sens me petar lo cap.. :-)

Leader :
Capmenar
Capemanaire
Capmenaira
Rencap
Rencapaire
Recap
recapaire
Trascap..

  • 4
  • 4
Mèfi ! 31
1.

La " * lidèr "
Aquell mòt anglés re-fonetizat à l'occitana, amb recul de l'accent tonic, tinda pas occitan real, ni mai francitan, ni lexicalament, ni fonologicament.
Probable qu'es un iberisme clandestin sortit de Barcelona...
Se pòt pas dísre menaira ô cap de fila?

La lengua japonesa cab un fum de mòts manlevats dal anglés, refonetizats, e senhalats dambe' na grafia especifica als mòts estranhs. En lenguas romanicas, se poiriá prefixar les manlèus angléses d'ambe'na estelleta " * ", que son en espèra de remplaçament academic.

  • 9
  • 6

Escriu un comentari sus aqueste article