Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Afganistan: almens 19 mòrts dins un atemptat contra la comunautat sikh

L’ataca s’es passada dins la vila de Jalalabad durant la vesita del president del país

Almens 19 personas mòrtas e mai d’un vintenat de nafradas es lo tragic bilanç d’un atemptat amb bomba a Jalalabad (Afganistan). L’ataca s’es producha durant la vesita de la vila pel president del país, Ashraf Ghani. Demest los mòrts, dètz fasián partida de la comunautat religiosa e culturala sikh.
 
L’explosion l’a provocada un assalhidor suicidari près de la residéncia del governador de la província de Nangarhar, ont Ghani participava a una reünion dins l’encastre de sa tornada a travèrs del país. Justament èra a rescontrar los representants de la comunautat sikh qu’anavan a la reünion.
 
Lo president Ghani èra anat aquí per explicar que voliá trobar un acòrdi de patz amb los talibans, après l’alta al fuòc pachada temporàriament per avalorar las possibilitats de negociacion.
 
 




abonar los amics de Jornalet
 
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
1.

Los talibans volen lo terrorisme e pas la patz, e per açò fan lo que fan e son pagats e dirigits per la cia.

  • 2
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article