Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

L’occitan sona a Washington de la votz d’Alidé Sans

Dins l’encastre de l’Smithsonian Folklife Festival, lo festenal mondial consagrat al patrimòni cultural immaterial

Catalonha e Armenia son estats los païses convidats ongan a l’Smithsonian Folklife Festival que se claurà l’8 de julhet que ven dins la vila de Washington (Estats Units). Es considerat coma lo festenal pus important del Mond consagrat al patrimòni cultural immaterial. Puèi que Catalonha èra lo país convidat, Aran i a portat, en mai de totas las mòstras de cultura catalana, l’occitan de la man d’Alidé Sans. Lo sit del festenal ne publica un bèl reportatge. De soslinhar que lo sit web del festenal es tanben disponible dins nòstra lenga.
 
En mai d’aquò, l’associacion per la difusion del folclòre de Catalonha, Adifolk, a organizat la 31a edicion de son rescontre internacional dins l’encastre del festenal Smithsonian. Las danças tradicionalas d’Occitània i son estadas representadas per la còla Es Fradins de Vielha.
 
 

 
 




abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Rosa Luxemburg
3.

#2 "Aquestas grenhas dels cabells" son previstas per èsser pas al tieu gost, de tal biais qu'a la perfin, mai que de la trobar bèla, la tròbes plan bona cantaira, e res mai !…

  • 4
  • 0
francesc palma
2.

Polida veu e polida jova, mas aquestas grenhas dels cabells son pas del meu gust. Mas nengun es perfecta e es molt bon que la lenga nostra es senti per aquela grandassa capitala.

  • 4
  • 1
pjm pjm
1.

e ben diga...

  • 4
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article