Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

S’acaba uèi la marcha solidària amb los migrants entre Ventemilha e Londres

Una cinquantena de personas solidàrias an percorregut 1473 quilomètres en 66 estapas en revendicant l’aculhença dels migrants e refugiats

En passant per Dunquèrca
En passant per Dunquèrca | Reporterre
S’acaba uèi a Londres una corsa solidària de 1473 quilomètres dins los passes dels migrants, de Ventemilha a Anglatèrra en passant per Calais. Partida lo 30 d’abril passat de Ventemilha, la Marcha dels Migrants es estada organizada per l’associacion de Calais L’Auberge des Migrants (L’Albèrga dels Migrants), e pel collectiu Ròia Ciutadana.
 
Participavan a la corsa una cinquantena de personas, d’associacions, de collectius, d’ONG, de politicians, d’òmes de Glèisa, de ciutadans e militants solidaris.
 
Los caminaires an rescontrat de mond solidaris pertot ont passavan, que partejavan lors revendicacions: “Daissatz-los passar!” e “Aculhiscam-los!”. Tanben an revendicat la libertat de circulacion e d’establiment dins l’UE. La còla de Ròia Ciutadana a quitament revendicat la dobertura de centres d’aculhença incondicionala e l’abandon del “delicte de solidaritat” pel qual Cédric Herrou es estat qualques còps detengut e jutjat.
 
Lo jornal Reporterre a seguit l’eveniment e ne publica un bèl reportatge.
 

Lo Conselh Constitucional reconeis oficialament lo “principi de fraternitat”
 
Cal pereu remarcar que, de biais inesperat, lo Conselh Constitucional reconeguèt lo 6 de julhet un “principi de fraternitat”: segon l’institucion que garentís lo respècte de la Constitucion francesa, es pas possible d’enseguir las personas qu’ajudan de manièra desinteressada a la demorança irregulara d’estrangièrs. Pròche de l’extrèma drecha, lo deputat de Niça Éric Ciotti (Los Republicans) protestèt contra aquela decision.





abonar los amics de Jornalet
 

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article