Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.Lemosin

L'astúcia legala per servar la limitacion a 90 km/h en Cruesa

Las autoritats del departament refusan la nòva limitacion de velocitat de l'estat francés, en vigor dempuèi lo 1r de julhet

| Tabl-trai
Lo 1r de julhet passat, intrèt en vigor l'abaissament de la limitacion a 80 km/h sus las estradas sens separador central dins tot l'estat francés. Una decision que, tre que s'anoncièt en genièr passat, es contestada pel departament de Cruesa (Lemosin), que refusa de cambiar los panèls de senhalizacion. La presidenta del departament, Valérie Simonet (LR), planh que la reforma “contribuischa a l'enclavament dau departament”.
 
Simonet s'opausa pas a l'installacion dels panèls pels servicis de l'estat, mas son departament i contribuirà pas financièrament. En mai d'aquò, a anonciat qu'installariá una senhalizacion a 90 km/h sus certanas estradas del país. O farà sens èsser dins l'illegalitat, gràcias a una directiva ministeriala que ven d'èsser publicada tot discretament e qu'autoriza lo mantenement de l'anciana velocitat sus las zònas de despassament, çò rapòrta La Montagne.

 




abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article