Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Un rapòrt documenta los viòls dels dreches individuals e collectius dels curds dins l'estat turc

Lo rapòrt se centra sus las violacions dels dreches qu'a patit la populacion après que 94 govèrns municipals de Curdistan foguèron destituits amb la detencion d'80 elegits

| RECERCA SOBRE DEMOCRÀCIA I VIOLACIONS DE DRETS HUMANS ALS TERRITORIS KURDS DE TURQUIA (2016-2017)
 An documentat los viòls dels dreches individuals e collectius dins las regions de  majoritat curda de l'estat turc. S'agís d'una enquèsta a partir de 41 entrevistas dins tres vilas curdas que documentan d'atacas contra los dreches de participacion politica, dreches del trabalh, dreches lingüistics, e quitament d'atacas contra la memòria istorica. Lo rapòrt l'a fach lo CIEMEN a la demanda de la comuna de Barcelona. Lo CIEMEN es un collectiu que trabalha per las minoritats, los pòbles e las nacions sens estat e que publica la revista Nationalia, amb la quala Jornalet ten un acòrdi de cooperacion.
 
Lo rapòrt se centra sus las violacions dels dreches qu'a patit la populacion après que 94 govèrns municipals de Curdistan foguèsson cessats amb la detencion d'80 elegits, la majoritat de cònsols màgers, tre l'estat d'emergéncia que l'impauset Recep Tayyip Erdoğan en 2016, en seguida del còp d'estat mancat.
 
Lo rapòrt conclutz que "la granda majoritat" de las personas investigadas "partejan la percepcion d'aver perdut lor «capacitat d'accion»" a causa de "la guèrra urbana, de la destruccion massissa dels districtes e de las comunas, dels desplaçaments forçats, de las violacions generalizadas dels dreches umans e de la transformacion de lors vidas quotidianas". Segon lo rapòrt, los entrevistats interprètan aquelas atacas coma "una consequéncia de lor identitat curda".
 
Podètz descargar lo rapòrt del sit web del CIEMEN.
 
 
 
 



abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

"Tàrrega" Igualada (PP.CC.)
2.

I vinga canya, sempre el mateix, es que costa tant de canviar quan veus, que l'has cagat? I mira que fa temps que dura, però no ells no s'enteren, i mes, avui dia tothom es una mica béstia, el que es fa a la Natura, i als Pobles Lliures del Mon, costa tant!? Potser la Humanitat ha involucionat a una edat de pedra tecnològica, qui sap? Potser també intel·lectual?
Visca la terra...Lliure!
L'Ernest, "El Tàrrega!.

  • 0
  • 0
Francesc palma
1.

Turquia es una dictadura, e violar per las dictaduras es la causa mai normala dels dictadors.

  • 0
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article